OKJ képzések 2019

A Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézménye

érettségi vizsgával rendelkezőket vár szakképzésre a keretszámok erejéig.
 
Kétéves képzések:
Automatikai technikus  - 54 523 01
Erősáramú elektrotechnikus - 54 522 01
Informatikai rendszerüzemeltető - 54 481 06
Műszaki informatikus - 54 481 05
Irodai titkár - 54 346 03
 
Egyéves képzések:
Háztartási gépszervíz szaktechnikus - 55 523 06  erősáramú elektrotechnikusok és automatikai technikusok számára.
 
Jelentkezési lapok:
 
Jelentkezés, érdeklődés:
liska@pr.hu
30/819-8225
Határidő: 2019. aug. 27.
Beíratkozás: 2019. augusztus 27. 10 óra - kollégium nagyterme.
 
 
 
Álláshirdetés

A Jászberényi Katolikus Óvoda és Iskola

Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézménye

felvételt hirdet az alábbi álláshelyek betöltésére:

Informatika szakos középiskolai tanár vagy informatikus
Villamos mérnök szakos műszaki tanár, vagy villamos
végzettségű szakember

Jelentkezni az iskola titkárságán személyesen, önéletrajz
leadásával lehet.

5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
liska@pr.hu

 
 
 
Üdvözlet

Köszöntő

Az Egri Főegyházmegye legnagyobb létszámú katolikus iskolája Jászberényben található. Az összevont intézményben több mint 200 pedagógus, illetve alkalmazott dolgozik; diákjaink létszáma közel 1600. Mindez azt jelenti, hogy több mint 1800 család életében játszik meghatározó szerepet a három intézményegység.

Szeretettel köszöntjük az új összevont intézmény internetes oldalán kedves látogatónkat. Kívánom azt, hogy mindaz az információ, ami eljut ezeken az oldalakon keresztül önökhöz, segítse megérteni intézményünk működését és munkáját.

Diákjainknak sikeres munkát kívánok, a szülőknek és családtagoknak pedig jó kapcsolatot iskolánk minden pedagógusával.  

 

Ebben segítsen mindannyiunkat a Jó Isten!

Dr. Novák István
főigazgató

 
 
 
Európa-bajnok Liskás erőemelők
03
Jun

Európa-bajnok Liskás erőemelők

2019. május 19-26. között került megrendezésre a GPC Erőemelő Európa-Bajnokság, ami két iskolánkban tanuló versenyző számára is fontos megmérettetést jelentett.

Ha csak magáról az EB-n elért eredményekről számolnánk be, azonban hiányérzetünk támadhat. A 2019. május végén megrendezett EB egy hosszabb felkészülési folyamat, több versenyből álló sorozat csúcsa a szemünkben. Erről a 2018. óta tartó felkészülési- és versenyciklusról is érdemes pár szót ejteni.

Tavaly ősszel Száraz Bálinttal fekvenyomás szakágban, Tóth Ivettel felhúzásban kezdtük meg azt a munkát, és terveztük meg a kilenc hónapos edzéstervet és versenynaptárat, aminek a végén májusra formaidőzítettünk. A heti 3-4 edzés a Liska pincében, illetve városi edzőteremben zajlott. Bálint az edzést saját maga, illetve Sinka István tanár úr segítségével végezte, Ivett teljes egészében tanár úr edzés programját végezte. Bálint tavaly ősszel 110 kg körüli nyomásokra volt képes, de 2019. februárban már 122,5 kg-os nyomással nyerte meg a Diákolimpia területi elődöntőjét. A Diákolimpia országos döntőjében már 132,5 kg-os nyomással lett ezüstérmes, majd május 5-én a Profi Magyar Bajnokságon 137,5 kg-mal lett ifjúsági kategóriában magyar bajnok.

Ezek a számok magukért beszélnek, de hasonlóképpen Tóth Ivett mutatói is.

Ivett december 16-án a debütálásként 110 kg-os felhúzással nyert a Gym Sulejman budapesti versenyén. Több további verseny után - pl. tett egy kis „kitérőt” a fekvenyomásban, hogy Diákolimpiai Magyar Bajnoki címet szerezhessen iskolájának, a Liskának - érkezett a Magyar Profi Bajnoksághoz, ahol 140 kg-os felhúzással, magyar rekorddal nyerte meg a női ifjúsági kategóriát. A Magyar bajnoki szerepléssel mindkét versenyzőnk kvalifikált az Európa-Bajnokságra.

A felsorolt számok száraz tényszerűsége nem adja vissza az edzések izzadságait, a lemondásokat, amiket a szórakozástól, más programoktól elvett idő, a fegyelmezett táplálkozás jelentett, az anyagi kiadásokat: konditerem bérletek, nevezési díjak, versenymezek, övek, bandázsok beszerzése, amikért minden tisztelet ezeknek a sportoló fiataloknak!

Beszámolónkban végre elérkezünk a 22 ország versenyzőit felvonultató nemzetközi sporteseményhez a GPC Európa-Bajnoksághoz. Május 25-én a szombati versenynapon a fekvenyomóké volt a főszerep. Száraz Bálint  a -75 kg-os kategóriában a juniorok között versenyzett és remek, 142,5 kg-os nyomásával Európa Bajnoki címet szerzett. Riválisa ugyanennyit nyomott, de a jászberényi versenyző könnyebb testsúlyának köszönhetően megszerezte az I. helyezést.

Vasárnap a felhúzók versenyeztek. Tóth Ivett a női ifjúságiak mezőnyében a -67,5 kg-os súlycsoportban három érvényes gyakorlatot hajtott végre és utasította maga mögé a versenytársait, köztük a szlovák bajnok lányt, és lett Európa-Bajnok. Ami pedig külön dicsőség, hogy Ivett a 142,5 kg-os felhúzásával világcsúcsot döntött.

Ivett nem csak súlycsoportjának, hanem korosztályának is legjobbja lett az összevetésben, ahol a felemelt súly és a testsúly mellett más paramétereket is figyelembe vettek.

Mindkét Európa-bajnok Liskás erőemelőnek szívből gratulálunk!

 
 
 
Ballagás
03
Jun

Iskolánk nagyszabású ballagási ünnepség keretében búcsúztatta május 3-án, péntek délután a 12. évfolyam 187 végzős tanulóját. Mellette 116 diák utoljára járta végig alma materének folyosóit a szakképző osztályokból. Az intézmény ebben a tanévben ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját, illetve ötven éve indult el az erősáramú szakképzés iskolánkban.


Péntek délután kegyes volt az időjárás, így az iskola udvarán várta a nagyszámú vendégsereg a szebbnél szebb virágkölteményekkel érkező végzősöket. Dr. Novák István főigazgató atya és Halász Péter igazgató úr ünnepi gondolatokkal indították útjukra az érettségi vizsga előtt és a felnőtt élet kapujában álló fiatalokat.

 

 

 

A soron következő 11. évfolyamnak való zászlóátadás után dr. Kiss András, a Liska József Alapítvány kuratóriumának elnöke átadta az alapítvány díjait. Liska-díjat kapott Kabács Máté és Váradi András 12.c osztályos tanuló tanulmányi munkájukért, az országos szakmai versenyeken nyújtott teljesítményükért. Az idegen nyelvi és a társadalomtudományi területen végzett munkájukért Anna-díjban részesült Lukács Levente (12. a) és Hutás Zsófia (12. g). Pedagógusaink közül a tanári Liska-díjat Magyar Gézáné tanárnő, igazgatóhelyettes kapta 35 éves pedagógiai, vezetői, pályázatírói munkájáért.

Végzőseink közül az alapítvány jutalomban részesítette Sörös István (12. b), Balázs Dávid (12. d), Csordás Zsolt (12. d), Hamar Vivien (12. e), Szabó Petra (12. e) és Mezei Márk (12. g) tanulót négyéves tanulmányi munkájáért.

A végzősök kiváló munkájának elismeréseképpen a további díjakat dr. Novák István főigazgató atya és Halász Péter igazgató úr adták át.

Jó tanuló-jó sportoló elismerésben részesült Molnár Áron (12. b), Nyekeczki Dániel (12. c) és Mizsei Leila (12. e).

A Kovács Kristóf-díj idei jutalmazottjai Nagy Máté (12. a), Csontos Ádám (12. b) és Csillik Luca (12. c).

Művészeti, előadói tevékenységükért Lőrincz Alexandra (12. e), Cs. Nagy Szilvia (12. g) és Kónya Norbert (12. g) Károlyi Bernát-díjban részesültek.

Rajtuk kívül még könyvjutalmat kaptak mindazok a tanulók és szülők, akik az iskoláért példamutató, kimagasló munkát végeztek – mindez kiváló tanulmányi és sporteredmények, mintaadó kötelességteljesítés, közösségi és hitéleti tevékenység lehetett.

A 12. a osztályból Bíró Kristóf, Gyephár Gábor, Nagy Imre, Sas Viktor Máté, Szabó Martin, Szőcs Zoltán Gergő és Tatár Dániel.

A 12. b osztályból Fürdős Dávid, Kónya Viktor János, Muszka Ernő, Remete Zsolt és Tóth Dániel.

A 12. c osztályból Bánki Dániel, Béres Kristóf, Besenyi Viktor Áron, Borbás Tamás, Kalup Ádám és Szegedi Dominik.

A 12. d osztályból Balázs Dávid, Bertalan Brigitta, Csordás Zsolt, Hemmert Ivonn Hajnalka, Kiss Anna, Pomaházi Dóra és Szabó Vivien.

A 12. e osztályból Bathó Alexandra, Birgés Vivien, Hamar Vivien, Jenei Dóra, Káplár Viktória, Kóczián Andrea, László Lejla, Nagy Alexandra, Pető Dominika, Pető Viktória, Szabó Petra és Turó Dzsenifer.

A 12. g osztályból Baranyi Róbert, Gecse Henrietta, Harsányi Bianka, Kovács Petra, Kudelka Eszter, Szabó Nikolett és Szobodek Beáta.

 

Iskolánkért kiemelkedő, áldozatos munkát végeztek a szülők is: Muszka Tímea (12. b), Tamus-Dutkon Mónika (12. c), Hábenciusné Balla Andrea (12. d), Feketéné Darázs Tünde, Kónyáné Farkas Ildikó, Szeksziusné Varga Andrea (12. e), Bárdos Anikó, Sebestyén Anita és Zsámbokiné Barát Szilvia (12. g).

Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult, majd a végzősök ballagási énekek dallamára vonultak el. Az iskola alsóbb évfolyamosainak által készített díszítést, a gyönyörű virágözönben pompázó épületet és a végzősök osztálytermeit estig meg lehetett tekinteni.

 
 
 
Pályaorientációs nap
03
Jun

Április 26-án pályaorientációs nappal ünnepeltük az intézményben folyó szakképzés ötvenedik évfordulóját.

A nap a névadó tiszteletére készült Liska-fal előtt ünnepi műsorral kezdődött, ahol a diákok felidézték az 1969-től tartó időszakot, a tiszta profilú erősáramú szakközépiskolától napjainkig.

 

Halász Péter igazgató köszöntőjét követően részletek hangzottak el az 1987-ben történt névadó ünnepség ünnepi beszédéből, ahol dr. Retter Gyula műegyetemi professzor így méltatta egykori mentora érdemeit:

„Milyen tanulságot hagy ránk nagyszerű tanítónk, hősi példaképünk Liska professzor? Talán ezt: Az ember legnagyobb kincse és öröme a tudás, a megismerés és a boldogság titka az örömmel és becsülettel végzett munka. Ennek feltételei a szerénység, a jellem és az embertársaink iránti tisztelet. De mindenekelőtt, a tudás. A tudás, amelynek öröme nemcsak a társadalmat viszi előre, de az egyént is kiegyensúlyozottá, derűssé, ilyen módon közszeretetté és boldog emberré, munkájával örök gyermekként boldogan játszó, nemes emberré teszi.”

Az ünnepélyes megnyitó az emlékezés koszorúinak elhelyezésével zárult.

A tornateremben, illet néhány tanteremben üzemek, cégek mutatták be képzési palettájukat az érdeklődők számára. Legtöbb helyen az iskola régi diákjai voltak a tájékoztatók házigazdái. A laborokban, műhelyekben jelenlegi diákjaink révén nyílt betekintés az iskola aktuális szakképzési tevékenységébe.

A kollégium földszintjén és a sportpályán a honvédség és a rendvédelmi szervek szakemberei próbálták bemutatóikkal felkelteni a diákok érdeklődését pályájuk iránt.

A földszinten kiállítás keretében Liska professzor pályájának tárgyi emlékeit lehetett megtekinteni. Mellette tablókon szakképzési fotók, bizonyítványok, újságcikkek vezették vissza az érdeklődőket az elmúlt ötven év történéseibe.

Az évforduló alkalmából a vendégek egy a szakképzés történetét feldolgozó képes kiadványt is kézbe vehettek a jelenlévők.

A programok végén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dr. Sziráki András adta át a szervezet elismerő oklevelét az iskola szakképzésben nyújtott kiemelkedő munkájáért Halász Péter igazgató úrnak.

 

 
 
 
Fekvenyomó Diákolimpia
18
Apr

Sportolóink nagyon kitettek magukért a Fekvenyomó Diákolimpia Országos Döntőjében!

2019. április 12-14. között Encsen rendezték meg a Fekvenyomó Diákolimpia Országos Döntőjét. Ide a területi elődöntőkről három versenyzőnk is bejutott, és jó esélyekkel érkeztünk a döntőre.

Végül mind a három versenyzőnk dobogóra is állhatott.
Tóth Ivett a -63 kg-os női kategóriában minden ellenfelétől nagyobbat nyomva I. helyezett, Diákolimpia Magyar Bajnok lett.

Száraz Bálint a -74 kg-os fiúk mezőnyében 132,5 kg-ot kinyomva a II. helyen zárt.

A -105 kg-os fiúknál szereplő Molnár Áronnak is sikerült a dobogón végeznie, mivel 140 kg-ot teljesített, ezzel a bajnoktól csupán 2,5 kg-l elmaradva a III. lett, a bronzérmet szerezte meg.

Erősek voltak mind a hárman, gratulálunk!


A verseny utáni csoportképünkön: Koczka Ferenc, Száraz Bálint (13.b), Tóth Ivett (11.d), Molnár Áron (12.b), Sinka István

 
 
 
Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny
07
Apr

2019. április. 04. - felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny jászberényi forduló:


2. hely: Liska A - Csákó Vivien 11.d, Kiss Bence, Turbucz László, Hájas Gábor 11.b


4. hely: Liska B - Guba Beatrix, Pap Evelin, Soós Tamara 10.d, Szabó Balázs 11.b


7. hely: Liska C - Mucsinyi Balázs, Magyar Viktor, Szabó Domonkos, Sőreg Zsolt 9.b

 
 
 
A zene IS összeköt
21
Mar

A Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézményének kórusa a Wacław Felczak Alapítvány anyagi támogatásával testvérkórusi kapcsolatot alakított ki a lengyelországi Wadowice zeneiskolájának kórusával. A testvérkórusi kapcsolat kialakításának szándéka már nem új keletű, de a szükséges anyagi feltétel megteremtése eddig akadályt jelentett. Most azonban gyorsan tudtunk lépni és minden az elképzeléseinknek megfelelően sikerült.

Az alapítvány célja a lengyel-magyar közös történelmi-kulturális örökség újrafelfedezése és megtapasztalása, minden ilyen tevékenység támogatása. Énekkarunk célja pedig olyan országhatárokat átívelő kapcsolódás megtapasztalása, amely azokat a pontokat keresi, melyek minket, közép-európaiakat összekötnek. Egy olyan világban, amely sok helyzetben a falak még magasabbra építéséről és a bizalmatlanságról szól, égetően szükségesnek tartjuk kommunikálni, hidakat képezni, empátiával lenni más nemzetek felé, tisztelni és felfedezni más kultúrákat. Ennek nagyszerű eszköze a zene és a közösségi éneklés.

A pályázat adta nagyszerű lehetőséget kihasználva az idő rövidsége ellenére is két találkozót bonyolítottunk le a kórusok között. Az elsőt 2018 december közepén Jászberényben, a másodikat 2019 februárjának végén Wadowicében.
Az itt töltött 4 nap alatt az ismerkedésen, zenei kvízen túl a 32 fős lengyel kórus megismerkedett városunk nevezetességeivel, az éppen aktuális népművészeti kiállítás alkotásaival, betekintést nyertek helyi és nemzeti kultúránkba. A közös koncertre a Barátok Templomában került sor a karácsonyt megelőző kedd délután, melyre plakátok útján meghívtuk a város minden lakóját. Hitvallásának jegyében a liskás kórus lengyel nyelvű dalok csokrát tanulta meg és adta elő az első közös koncerten az újdonsült lengyel barátoknak, Baginé Szalka Eszter karnagyunk vezényletével. A magyar, majd a lengyel kórus repertoárjának hallatán elmondható, hogy amiben egyeznek, az a zene és a közösségi éneklés iránti mély elkötelezettség és szenvedély. Alicja Jakubiak lengyel karnaggyal pedig igazán megtapasztaltuk, hogy a zene összeköt, nyelvek fölött álló, nemzetközi kommunikációs forma. A közösen előadott karácsonyi ének lengyel, magyar és latin nyelven igazán elmélyítette az egymás iránti szolidaritás érzését. Megtelt a kb. 300 fő befogadására képes Barátok Temploma az iskola diákjaival, tanáraival, szülőkkel, és családtagokkal, a város zenekedvelő polgáraival. Megtisztelte a rendezvényt városunk alpolgármestere is. A közös koncert utáni közös vacsorát közös énekléssel, táncolással zártuk.Természetesen nem maradhatott ki a fővárosba tett kirándulás sem. A Gellért-hegyi Sziklatemplom kellemes klímát biztosított a téli hidegben: magyar-lengyel szentmisén – melyet dr. Novák István főigazgató atya mutatott be – énekelt a két kórus. Sétáltunk a Dunakorzón, majd Pócs Jánosnak, a Jászság országgyűlési képviselőjének jóvoltából megtekintettük a Parlamentet vendégeinkkel. Nem maradhatott ki a hangulatos karácsonyi vásárban tett séta sem, s a magyar konyha jellegzetes étkeit felsorakoztató közös vacsora sem. A hamarosan sorra kerülő találkozás reményével, de mégis könnyes szemmel búcsúztak egymástól a két kórus tagjai.
A február végi lengyelországi látogatás előtt a jászberényi Palotásy János Zeneiskola kb. 100 főt befogadó kamaratermében hallgathatták meg az érdeklődők a liskás kórus új repertoárját, amely a „Zenei utazás a világ körül” címet kapta. Kodály Zoltán gondolataihoz igazodik a jászberényi kórus: „Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is. Nem sokat ér, ha magunkban dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk.”

     Ennek szellemében hívtuk életre a kórustestvéri kapcsolatot a lengyel barátokkal. Hiszünk abban, hogy a zene összeköt, és olyan egyetemes nyelvet biztosít, amely fölötte áll minden kommunikációs formának. Az értékes, megtartó erejű, a lélek legmélyebb régióiba is elérő muzsika iránti elköteleződés mindkét kórus közös hitvallása.
A viszontlátogatás 4 napját mi is kihasználtuk arra, hogy ne csak a testvérkórusi találkozóra és közös koncertre kerüljön sor, hanem megismerkedjünk a környékkel, annak nevezetességeivel, különös tekintettel a magyar vonatkozásúakra.
 A február végi utazás első állomása a wieliczkai sóbánya volt, ahol a 700 éves bánya sóból faragott képzőművészeti és egyéb alkotásaiban gyönyörködtünk. A legenda szerint Árpád-házi Szent Kinga (Kunigunda) egy máramarosi sóbánya aknájába ejtette gyűrűjét, melyet később egy lengyel földalatti sórétegben találtak meg, egyes források szerint Wieliczka sóbányájában. Itt tekintettük meg Szent Kinga sóból épített kápolnáját is.
Az út során történelmünk számos lenyomatát tapasztalhattuk meg Dél-Lengyelországban. Az egykori királyi koronázó város, Krakkó látnivalóit felejthetetlen emlékként őrizzük. Első megállónk az Isteni Irgalmasság Bazilikája volt, melyet 2002-ben II. János Pál pápa szentelt fel. A magyar és lengyel nép évszázadokra visszatekintő barátságát tükrözi az altemplomában kialakított magyarok kápolnája, ahol közös lengyel-magyar szenteket és boldoggá avatottakat láthattunk.  Ezután megtekintettük a híres Posztócsarnokot, Mária-templomot, majd a királyi várban, a Wawelben folytattuk sétánkat. Itt töltötte ifjúságát, gyerekkorát Árpád-házi Szent László, Szent Hedvig királynőt itt koronázták meg, illetve itt nyugszik számos magyar uralkodónk is, köztük Báthori István. Ellátogattunk a Jagelló Egyetem reneszánsz udvarába, ahol legalább 1300 magyar diák tanult a 15-16. században, például Szilveszter János bibliafordító vagy Dévai Bíró Mátyás, a magyar reformáció kiemelkedő személyisége. Megtekintettük a magyar alapítású Szent Stanislaw pálos templomot és kolostort is a Visztula folyó partján, majd meghallgattuk a waweli sárkány hátborzongató történetét. A zsidó negyedben tett különleges hangulatú barangolásunk szintén emlékezetes marad.
Harmadik napunk Szent II. János Pál pápa szülővárosában, Wadowicében az egykori egyházfő előtti főhajtással telt. Ellátogattunk a szülőházából kialakított interaktív múzeumba, megkerestük a budapesti és győri látogatásának emlékeit a főtér kövezetén. Délután került sor a helyi zeneiskola 250 fős koncerttermében a kórusok közös koncertjére. Először lengyel barátaink örvendeztettek meg minket – Alicja Jakubiak karnagy vezényletében – repertoárjukkal, amelyben Bartók Béla két kórusműve is felcsendült magyar nyelven. A meglepetéstől és a kedves gesztustól alig felocsúdva a jászberényiek következtek a világot jelentő deszkákon. Koncertünk első blokkjában angol, lengyel, olasz és magyar nyelven énekeltünk. Ezekkel a dicsőítő énekkel tisztelegtünk testvérkórusunk, Wadowice híres szülötte előtt: Szent II. János Pál pápának ezek voltak a kedvenc dalai az általa kezdeményezett ifjúsági találkozókon. A második egységben hazánk, a Kárpát-medence zenéje és szövegei felé fordultunk. Ebben a blokkban a népdalfeldolgozásoktól kezdve a versmegzenésítésen át még az Oscar-díjas magyar rövidfilm, a Mindenki végén hallható gyönyörű vers kórusváltozata is felcsendült Bodzavirág címmel. Az utolsó blokkban zenei utazásunk során kitekintettünk a kortárs kórusmuzsikára az egész világon, így hallható volt szenegáli kánon, amerikai egyházi téma, dzsesszkánon és a Beatles-örökzöld, a Penny Lane is. Koncertünk színvonalát és zenei értékét a jászberényi Palotásy János Zeneiskola igazgatónőjének virtuóz zongorakísérete emelte. A zenei kíséretben – gitárok, dob, zongora, fuvola, cajon is megszólalt – diákjaink is közreműködtek. A koncert végén teltházas közönség előtt énekelt közösen a két kórus. Számos zenetanár, városvezető, szülő és érdeklődő vitte haza a közös muzsika örömhírét. Wadowice polgármestere mindannyiunkat személyre szóló levélben köszöntött, melyeket a koncertet követő közös vacsorán adtak át lengyel barátaink. Mi jász motívumokkal díszített fazekas termékeket vittünk ki ajándékba egy-egy üveg tokaji bor mellé és a városunk nevezetességeiről készült angol nyelvű prospektust.

Hazautunk során megálltunk az Auschwitz-Birkenau táborban, mely a II. világháború ezen korszakát  igyekszik hitelesen bemutatni. Idegenvezetőnk külön felhívta figyelmünket a magyar vonatkozásokra.

A kórusok találkozóiról, a projekt rendezvényeiről részletes és hiteles tájékoztatást nyújtott a kórusunkat zongorán is kísérő Taczman Mária tanárnő a Jászkürt újság online kiadásában. Szintén itt jelent meg az események kapcsán Kárpáti Mária írása „A zene szárnyain” címmel.

Reményeink szerint kórustestvéri kapcsolatunk hamarosan folytatódik lengyel barátaink magyarországi látogatásával.

 
1  2  3  >    >>

Támogatóink:


Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézménye
OM az.: 035844 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Főigazgató: Dr. Novák István | Telefon: (57) 412-248
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: kapcsolat@liska-szki.hu


© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2020 | Az oldal készítőiért Katt!


calendar
2019.Augusztus
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Nincs
Feedback
Következő ebédbefizetés időpontja:
	2019 Szeptember 02 (Hétfő)
2019 Szeptember 03 (Kedd)
2019 Szeptember 04 (Szerda)

Aktuális étlap

Térítési Díjak

Tájékoztató!
		Megnyitás

	Normatív étkezés igénylőlap:
		Megnyitás