Vers- és prózamondó verseny
19
Feb

 
 
 
Ajtók a nagyvilágban – Erasmus+ fotópályázat
17
Feb

Az Erasmus+ tanárok Facebook csoport 2019 nyarán pályázatot hirdetett, és arra kérte a külföldi továbbképzésen résztvevő pedagógusokat, hogy fényképezzenek le általuk érdekesnek ítélt ajtókat a nagyvilágban, amerre az Erasmus+ pályázat segítségével eljutottak. Az ajtókból idén februárra elkészült egy plakát, mely az Erasmus+ programot hivatott hirdetni.

Az a megtiszteltetés érte iskolánk pedagógusát, Kármán Ágotát, aki a pályázat segítségével tavaly nyáron az angliai Scarborough-ba jutott el, hogy az általa készített fénykép is bekerült a plakátra kiválasztott fotók közé (fölülről a harmadik sor utolsó képeként látható, és a scarborough-i házinéni bejárati ajtaját ábrázolja).

Gratulálunk!

 

 
 
 
Térségi vetélkedő iskolánkban
17
Feb

A középkor női szentjei címmel rendezte meg immár 6. alkalommal hagyományos vetélkedőjét a Jászberényi Katolikus Iskola. A Nagy Zoltán tanár úr által összeállított és vezetett megmérettetésen a Jászapáti Katolikus Középiskola, valamint a Terplán Zénó Ferences Szakképző Iskola és a Lehel Vezér Gimnázium csapatai is részt vettek, a szervezők székhelyintézménye és tagintézménye mellett.

Kilenc csapat közül a győzelmet a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola szerezte meg, a Lehel Vezér Gimnázium és a Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjai előtt.

 
 
 
Wass Albert: Tizenhárom almafa
10
Feb

Kedves Diákok!

Színházlátogatási lehetőség!

Trianon utótörténete Wass Albert szövegei és korabeli dokumentumszövegek segítségével elevenedik meg a Nemzeti Színházban a trianoni tragédia 100 éves évfordulója alkalmából.

Az előadás időpontja: 2020. március 13. (péntek) 19 óra.

Az előadás előtt lehetőségünk lesz betekinteni a kulisszák mögé és bejárni az épületet.

Az előadás és a buszköltség: 3500 Ft

Jelentkezni Taczman Mária tanárnőnél lehet

 
 
 
Külföldi Nyelvtanulási Program
29
Jan

Tisztelt Szülők!

Az alábbiakban az intézményünk 9. és 11. évfolyamos tanulóit érintő Külföldi Nyelvtanulási Programmal kapcsolatos információkról tájékoztatjuk Önöket.

Elöljáróban néhány számadat: a program a két évfolyamon összesen 160 tanulót érint, akiknek 98%-a a 2019. szeptemberi igényfelméréskor jelezte részvételi szándékát. A jelentkezők a csoportos kiutazást  választották. A tanulókat 3 csoportba osztottuk, részükre befogadó nyilatkozattal rendelkezünk a külföldi intézményektől.

A nyelviskolák kiválasztásánál az alábbi szempontokat vettük figyelembe:

1) Az első és legfontosabb szempont a megbízható képzőintézmények kiválasztása volt. A sokéves együttműködés a nagy tapasztalattal rendelkező nyelviskolákkal reményeink szerint kellő garanciát biztosít arra, hogy iskolánk tanulói színvonalas programban vegyenek részt.

2) Ideális helyszíneket igyekeztünk választani a tanulók igényei alapján, többségében azonos korcsoportú tanulókat tettünk egy csoportba.

Az intézményi pályázat benyújtásához szükségünk lesz még Szülői nyilatkozatokra, ennek végleges formája azonban még nem áll az iskolák rendelkezésére. A csoportos repülőjegyek foglalására és a csoportos biztosításkötésre a pályázatok elbírálása után, március elején kerül sor. Kérjük, szíveskedjenek ellenőrizni, hogy a gyerekek rendelkeznek-e a kiutazáskor is érvényes úti okmánnyal!

Szülői tájékoztatóra várhatóan február második hetében tartandó szülői értekezleteken kerül sor. A rendelkezésünkre álló információkat, ígéretünk szerint, rendszeresen megosztjuk Önökkel. Addig is látogassák a Tempus Közalapítványnak a Külföldi Nyelvtanulási Programra készített honlapját (www.knyp.hu).

Türelmüket és bizalmukat köszönjük!

Jászberény, 2020. január 29. 

 
 
 
Országos 6. helyezett a floorball csapatunk
28
Jan

Az országos diákolimpia floorball döntőjén a VI. korcsoportban iskolánk a Nagyboldogasszony Gimnázium diákjaival kiegészülve a 6. helyet szerezte meg. Egy győzelem, egy döntetlen és egy vitatható vereség után gólkülönbséggel csoport harmadikként az 5. helyért folytattuk a küzdelmet a helyosztóban, ahol végül alulmaradtunk.

Az eredmény az erőviszonyok ismeretében nagyjából reális.

Gratulálunk a csapatnak és a felkészítő tanáruknak, Csókási Zsoltnak!

 

 
<  1  2  3  4  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézménye
OM az.: 035844 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Főigazgató: Dr. Novák István | Telefon: (57) 412-248
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: kapcsolat[kukac]liska-szki.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2020 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:

				
				
				
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2020.Június
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Nincs
Kréta Logo