Egészségnap
22
Nov

Ifjúsági sport- és egészségnapon jártunk

Egészségnap

2019. november 21-én 11. d osztályos tanulóink az Ifjúsági sport- és egészségnap programjai közül a Szertelen sziget – Dohányzás megelőzését szolgáló kiállításon vettek részt. A tárlatvezető Zsiga Attila személyiségfejlesztési és életvezetési tréner volt. A tanulók a megszerzett ismeretek alapján totót töltöttek ki a dohányzásról, és tesztlapot a dohányzásról, mint függőségről. 

Egészségnap

Az osztályt biológia tanárnőjük, Erdő Zsuzsanna kísérte el.

 
 
 
Szalagavató
18
Nov

Iskolánk egyik legnagyobb, és a végzősök szempontjából egyik legfontosabb eseménye a szalagavató, melyre idén november 16-án került sor. A 12. évfolyamon összesen hat osztályunk ballag az idén, így e fontos eseményt most is két részletben tartottuk meg: külön a gimnáziumi osztályoknak (hozzájuk társintézményünk 1 végzős osztálya csatlakozott), illetve a szakgimnáziumi osztályoknak. Az idei szalagavatót megtisztelte jelenlétével Jászberény város frissen megválasztott polgármestere, Budai Lóránt, az intézmény egykori diákja is.

A rendezvényt főigazgató atya, Dr. Novák István beszéde nyitotta meg. Ezt követte az est legünnepélyesebb része, a szalagok feltűzése, melyhez főigazgató atya mellett intézményünk igazgatója, Halász Péter is gratulált. 

A tanulók szeptember óta lázasan készültek, hogy műsorukat minél precízebben mutathassák be rokonaiknak és tanáraiknak. A hagyományos keringő mellett minden osztály készült külön tánccal is, melyek fergeteges sikert arattak.

A rendezvényt a végzős tanulók és szüleik közös tánca zárta. 

 

A diákok előtt még hosszú út áll az érettségiig, de reméljük, sikerrel veszik az akadályokat, és büszkén viselik iskolánk szalagját!

 

„Legyen időd a munkára – ez a siker ára.

Legyen időd a játékra – ez az örök ifjúság titka.

Legyen időd a nevetésre – ez a Lélek muzsikája.

Legyen időd a gondolkodásra – ez az erő forrása.

Legyen időd az olvasásra – ez a bölcsesség alapja.

Legyen időd, hogy kedves légy – ez a boldogsághoz vezető út.

Legyen időd az álmodozásra – kocsidat majd egy csillaghoz vezeti.

Legyen időd, hogy körülnézz – túl rövid a nap ahhoz, hogy önző légy.

Legyen időd, hogy szeress és Téged is szeressenek – ez isteni kiváltság.”

 

 
 
 
Minden csepp számít!
18
Nov

2019. november 7-én a Magyar Vöröskereszt Jászsági Területi Szervezete véradást szervezett a Jászberényi Katolikus Óvoda és Iskola Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézményében, melynek keretében az intézményből összesen 44-en (tanulók és dolgozók) adtak vért.

Véradás

Köszönet mindenkinek a humánus cselekedetért!

 

Erdő Zsuzsanna

A véradás intézményi szervezője

 
 
 
Kettős siker floorball-ban
15
Nov

A megyei floorball diákolimpia VI. korcsoportjában iskolánk két csapattal indult. A megmérettetésre november 13-án került sor. Bár a mezőny nem volt nagy, összesen 5 csapat (rajtunk kívül 2 szolnoki és 1 túrkevei) nevezett, a győzelemért meg kellett küzdeni.

A két liskás csapat egymás ellen lépett először pályára, az erőviszonyokat pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy gól nélküli döntetlent játszottak. Ezután mindkét együttesünk nyerte a saját meccseit, így a gólkülönbség döntött. Végül az első és a második helyet is mi szereztük meg, ezzel az országos elődöntőbe jutott mindkét csapatunk.    

Játékosaink: Pető Viktor, Tóth Dávid, Pesti József, Tóth Áron, Vas Milán, Bajzát Bence, Boros Barna, Kátai Kornél. Testnevelő tanáruk: Csókási Zsolt.  

Floorball csapat

Gratulálunk a játékosoknak és a felkészítő tanáruknak, az elődöntőben pedig sok sikert kívánunk!

 
 
 
Sporthírek
15
Nov

2019. október 26-án rendezték meg a Duatlon Diákolimpia Országos Bajnokságot Marcaliban. A versenyen két diákunk indult, mindketten a VI. korcsoportban. Az „A” kategóriában Nyekeczki Dániel 5/13.v. osztályos tanuló, aki 4. helyezést szerzett (a kép jobb oldalán), a „B” kategóriában Takács Levente 11.a osztályos tanuló (a kép bal oldalán).

Duatlon versenyzők

Gratulálunk mindkét résztvevőnek!

 
 
 
Elsősegély bemutató a kollégiumban
14
Nov

2019. november 11-én iskolánk kollégiumában elsősegélynyújtás-bemutatót szervezett Sós Krisztina tanárnő Kosdiné Kucsa Andrea vezetésével, akinek Juhász Réka, 8. osztályos tanuló volt a segítője.

A programon a kollégium szinte teljes létszámban vett részt, közel 60 diák ismerkedhetett meg nemcsak elméletben, hanem főleg gyakorlatban, a mindennapi életben is hasznos elsősegélynyújtási teendőkkel. 

Elsősegély

Az érintett témák között szerepelt az újraélesztés, a stabil oldalfekvésbe helyezés, nyílt sebek ellátása. Emellett diákjaink megtanulták milyen számon, és hogyan kell mentőt hívni, mi a különbség az ájulás és az eszméletvesztés között, mi a teendő epilepsziás roham esetén, és hogyan kell az alkoholos illetve drogos befolyás alatt álló személyt ellátni.

Elsősegély

Elsősegély

A diákok visszajelzése alapján a bemutató nemcsak érdekes, de rendkívül hasznos is volt.

 

Sós Krisztina, Kozma József és Sinka István

Kollégiumi nevelők

 
<  1  2  3  4  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézménye
OM az.: 035844 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Főigazgató: Dr. Novák István | Telefon: (57) 412-248
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: kapcsolat@liska-szki.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2020 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:
	2019 November 27 (Szerda)
2019 November 28 (Csütörtök)
2019 November 29 (Péntek)
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2019.December
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Kedd
  • Katekézis (NBA ebédlő)
  • Szombat
  • Tanítás nélküli munkanap