Országos kitüntetés
14
Mar

Nemzeti ünnepünkön állami kitüntetések átadására került sor a budapesti Vigadóban. Szabó László nyugalmazott igazgatónk a helyi katolikus oktatás és nevelés területén végzett példaértékű tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárától, Rétvári Bence miniszter-helyettestől vehetett át. Iskolánk valamennyi dolgozója és diákja nevében gratulálunk a magas rangú állami elismeréshez.

Gratulálunk!

 
 
 
Megjártuk Lengyelországot!
20
Feb

A Waczlaw Felczak Alapítványnak köszönhetően február elején a lengyel királyok városát Krakkót és környékét fedezte fel a 11.A osztály.Rendhagyó történelemórák keretein belül ellátogattak a Wawel épületegyüttesébe, Krakkó káprázatosan szép belvárosába, ahol többek között a Jagello Egyetem, a Flórián kapu, a Posztócsarnok, a különböző tornyairól híres Mária templom és a Barbakán szerepelt a programjukban. Auschwitz-Birkenauban, az egykori koncentrációs tábor helyén berendezett emlékmúzeumban is tiszteletüket tették, valamint az UNESCO világörökségi listáján szereplő Wieliczkai sóbányát is megismerhették. Betekintést nyertek Jászberény testvérvárosának Sucha Beskidzkának egyik középfokú intézményébe és felkeresték a város látványosságait is. A negyedik napon Zakopane által nyújtott páratlan élménnyel köszöntek el Lengyelországtól.


Köszönjük a támogatást, életreszóló kulturális impulzusokkal gazdagodtunk!

 
 
 
Határtalan Pályázat
12
Dec

Határtalanul pályázat 2018. szeptemberi és októberi program

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Központ kiírására iskolánk a tavalyi évhez hasonlóan 2018. februárjában ismét pályázatot nyújtott be a Határtalanul! programban való részvételhez. A pályázatunkat ismét elfogadták, így iskolánk tanulói másodszor is két tartalmas hetet tölthettek a partner iskolaként megjelölt Kassai Szakkay József Ipari Szakképző Iskola tanulóival.  A meglévő testvériskolai kapcsolatot tovább mélyíthettük a pályázatban megvalósítandó technikai feladat és kulturális programok segítségével.
Az idei évben a megvalósítandó technikai feladat egy PLC periféria elkészítése volt a programozási alapok elsajátításához. A tanulók által készített kimeneti periféria tulajdonképpen egy fém doboz, amelyen kialakított csatlakozó felületek, nyomógombok és LED-ek teszik lehetővé a be és kimenet kezelését. Az elkészült eszközt felhasználva ismerkedtek a diákok a PLC programozás alapjaival.
 

A program megvalósításának első felében a jászberényiek utaztak Kassára 2018. szeptember 20-án. A megérkezést követő ebéd és a kollégiumi szállás elfoglalása után egy városnézés keretében ismerkedhettünk meg Kassa belvárosával. Végig néztük annak történelmi nevezetességeit, melyek a magyar történelem fontos színhelyei. A kassai dóm altemplomában megkoszorúztuk II.Rákóczi Ferenc sírját.

Szlovákiai magyar vendéglátóink segítségével bejártuk a belvárost, meglátogattuk a Márai-házat, ahol az író gyermek éveinek egy részét töltötte. A róla készült  szobornál megtudtuk, aki leül vele szemben, sikeres érettségi vizsgát fog tenni..

 

 

A második és harmadik napon délelőttjén történt a technikai feladat hardvar részének elkészítése. Ehhez a kassai iskola műhelyében két csoportra oszlottak a tanulók. Így egyszerre 10 magyarországi és 10 szlovákiai diák dolgozott a fémdoboz elkészítésén, ami a közös munka során egymás megismerését is lehetővé tette.

Amíg az első csoport  a gyakorlati feladat hardver részén dolgozott, addig a másik húsz diák egy kis kiránduláson vett részt. Megismerkedhettek a kassai Planetáriummal, meglátogatták a Repülőgép Múzeumot. A harmadik napon a két csapat helyet cserélt, így mindenki láthatta ezeket a helyi érdekességeket. A kedd és szerda délután sem telt hasznos tevékenység nélkül, egy barátságos teremfoci mérkőzésen összehasonlítottuk ki a jobb ezen a téren. Nem mi voltunk azok, de jókedvben szerencsére nem volt hiány. A másik délután a Steel Park nyújtott tanulnivalót és játék lehetőséget a fizikai kísérleteket és logikai játékokat felsorakoztató kiállításával.

Csütörtökön a jászberényi és a külhoni diákok kísérő tanáraikkal együtt egésznapos kiránduláson vett részt. Az úti cél Borsi, Rákóczi szülőházának megtekintése. Ezután a Zempléni kalandparkban folytatódott a barátságok elmélyítése. Végül a Kisgéresi pincesoron betekinthettünk a borkészítés rejtelmeibe, és végül fantasztikusan jó hangulatú szabadtéri étkezéssel zártuk a napot.
Az utolsó napon vendéglátóinktól való búcsúzkodás után még lehetőségünk nyílt a Rodostói ház, azaz Rákóczi fejedelem rodostói lakhelyének pontos másának megtekintésére, hihetetlen átéléssel megtartott idegenvezetés segítségével. Ezután néhány hétre elköszöntünk egymástól, de mindannyian vártuk a jászberényi viszontlátást.
Október 15-én,hétfőn dél körül érkeztek meg a kassai partneriskola tanulói. A szállás elfoglalása után megebédeltek, majd iskolánkban köszöntöttük őket. Jászberény megismertetése volt az első nap délutánjának programja, melyet az iskolában levetített kisfilmmel kezdtünk.  Ezután egy sétára indultunk a városban. A séta közben és után egy játékos városismereti vetélkedőn is részt vehettek a diákok.
A második és harmadik nap délelőttjén a Kassán kialakított két csoport felváltva dolgozott iskolánk automatizálási műhelyében, ahol az elkészített termék segítségével, a be- és kimenet kezelésével, programozási alapismereteket tanulmányozta az egyik csoport. Ezalatt a második csoport Jászfényszaruban a Thyssenkrupp gyáregységét látogatta meg. A délutánok most is jó hangulatú együttléttel teltek, kedden a jászberényi Állat és Növényparkban tettünk látogatást, szerdán egy vacsoráig tartó bowling-versenyen pihenték ki a diákok a délelőtti szellemi munkát.
A csütörtök most is az egész napos közös kirándulásé volt. Az úti cél Eger volt, ahol a Dobó István Vár Múzeumban nemcsak a történelemből, hanem Gárdonyi: Egri csillagok című regényéből is jól ismert helyszínek, szereplők elevenedtek meg a különböző kiállítások által. Ezek egy részét idegenvezetővel, más részét önállóan tekintették meg a diákok. Az Eszterházy Károly Egyetem Varázstornya is sok érdekes látnivalót nyújtott számunkra. Először a Panoráma teraszra feljutva (247 lépcső) elénk tárult Eger és a környező táj képe. A Camera Obscura sötét helyiségében pedig egészen közelről tekinthettük meg a város nevezetes épületeit, templomait, a forgalmat, de akár a járókelőket is. A Csillagászati Múzeumban nagyszerű előadást hallhattunk, majd a Varázsterem kísérleteit láthattuk. Éhségünket a belvárosban található Szent József Konyha és Étteremben csillapítottuk, majd egy kis belvárosi séta után haza indultunk Jászberénybe.
Pénteken a reggeli órákban ismét iskolánkban fogadtuk a kassai diákokat. Itt iskolánk igazgatója, a programban részt vett tanárok és diákok együtt megbeszéltük a két hét tapasztalatait és eredményeit. Majd elbúcsúztunk egymástól, annak reményében, hogy lehetőségünk lesz valamiképp folytatni az együttműködést. Ezután a vendégeink hazautaztak Kassára.
Szeretném megköszönni iskolánknak a Projekt szervezésében nyújtott segítséget, valamint iskolánk és kassai testvériskolánk tanárainak munkáját. Reményeink szerint mindenkinek hasznos, tartalmas volt ez az együttműködés.      

 
 
 
Waclaw Felczak
12
Dec

Iskolánk énekkara 3 850 720 Ft támogatásban részesült a Waclaw Felczak Alapítványtól a Sasfiókák pályázat keretében a lengyelországi wadowicei fiatalok kórusával történő zenei és kulturális kapcsolatainak építése céljából, közös művészeti projekt lebonyolítására.Gratulálunk!

Az alapítvány honlapja: http://wfa.hu/
Az alapítvány Facebook-profilja: https://www.facebook.com/felczakalapitvany/

 
 
 
Utazik a 11.A
03
Dec

Iskolánk 11.A. osztályos tanulói megnyerték a Waclaw Felczak Alapítvány pályázatát, amely keretein belül 2019 februárjában 4 napos lengyelországi tanulmányi kiránduláson vesznek részt.Gratulálunk!

Az alapítvány honlapja: http://wfa.hu/
Az alapítvány Facebook-profilja: https://www.facebook.com/felczakalapitvany/

 
 
 
Éneklő ifjúság - Liska Vegyeskar
28
Aug

Énekkarunk fellépése immáron online is meghalgatható az alábbi linkre kattintva

Éneklő ifjúság

 
<  1  2  3  4  >    >>

Támogatóink:


Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézménye
OM az.: 035844 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Főigazgató: Dr. Novák István | Telefon: (57) 412-248
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: kapcsolat@liska-szki.hu


© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2020 | Az oldal készítőiért Katt!


calendar
2019.Augusztus
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Nincs
Feedback
Következő ebédbefizetés időpontja:
	2019 Szeptember 02 (Hétfő)
2019 Szeptember 03 (Kedd)
2019 Szeptember 04 (Szerda)

Aktuális étlap

Térítési Díjak

Tájékoztató!
		Megnyitás

	Normatív étkezés igénylőlap:
		Megnyitás