Haditorna verseny
07
Oct

Iskolánk fiú csapata 2019. október 2-án Szolnokon a 86.Szolnok Helikopter Bázis területén részt vett az Országos Haditorna Verseny Megyei Döntőjén és a tizennyolc induló csapat közül a nyolcadik helyezést érték el. A verseny felmenő rendszerű, összetett katonai verseny, a megyei első helyezett indulhat jövő évben az országos döntőben.


Haditorna verseny csapat

A csapat tagjai a 12.g osztály tanulói, név szerint: Trájer Szabolcs, Bóna Norbert, Járomi András, Horváth Bence és Gyalog Zsolt.
Munkájukat köszönjük, az elért helyezéshez gratulálunk.

 
 
 
Újabb sikerek a Szántai-kupán
04
Oct

A Szántai-kupán ismét sikerült szép eredményeket elérnünk melyek a következők lettek:

Labdarúgás fiú I.
Röplabda lány I.
Kosárlabda fiú III.
Kosárlabda lány III.
Kézilabda lány IV.

Mindenkinek köszönjük a segítséget, és a szurkolást! A résztvevőknek pedig kellemes pihenést a hétvégére.

 
 
 
Bundásavató
04
Oct

Hagyományainknak megfelelően a tanév elején megrendeztük a bundásavatót, ahol huszonnégy ifjú koleszos vehetett részt az érdekes, vicces játékokban. Remek lehetőséget nyújtott ez a délután arra, hogy egy szabadidős program keretein belül bemutatkozzanak, jobban megismerjék egymást és felsőbb éves társaikat.

 

Bundás Csoport

Bundás (Mindenki)


Köszönet a kollégiumi Diákönkormányzatnak a szervezésért, a vidám pillanatokért!

 
 
 
Thyssenkrupp képzés
24
Aug

Thyssenkrup

 
 
 
Európa-bajnok Liskás erőemelők
03
Jun

Európa-bajnok Liskás erőemelők

2019. május 19-26. között került megrendezésre a GPC Erőemelő Európa-Bajnokság, ami két iskolánkban tanuló versenyző számára is fontos megmérettetést jelentett.

Ha csak magáról az EB-n elért eredményekről számolnánk be, azonban hiányérzetünk támadhat. A 2019. május végén megrendezett EB egy hosszabb felkészülési folyamat, több versenyből álló sorozat csúcsa a szemünkben. Erről a 2018. óta tartó felkészülési- és versenyciklusról is érdemes pár szót ejteni.

Tavaly ősszel Száraz Bálinttal fekvenyomás szakágban, Tóth Ivettel felhúzásban kezdtük meg azt a munkát, és terveztük meg a kilenc hónapos edzéstervet és versenynaptárat, aminek a végén májusra formaidőzítettünk. A heti 3-4 edzés a Liska pincében, illetve városi edzőteremben zajlott. Bálint az edzést saját maga, illetve Sinka István tanár úr segítségével végezte, Ivett teljes egészében tanár úr edzés programját végezte. Bálint tavaly ősszel 110 kg körüli nyomásokra volt képes, de 2019. februárban már 122,5 kg-os nyomással nyerte meg a Diákolimpia területi elődöntőjét. A Diákolimpia országos döntőjében már 132,5 kg-os nyomással lett ezüstérmes, majd május 5-én a Profi Magyar Bajnokságon 137,5 kg-mal lett ifjúsági kategóriában magyar bajnok.

Ezek a számok magukért beszélnek, de hasonlóképpen Tóth Ivett mutatói is.

Ivett december 16-án a debütálásként 110 kg-os felhúzással nyert a Gym Sulejman budapesti versenyén. Több további verseny után - pl. tett egy kis „kitérőt” a fekvenyomásban, hogy Diákolimpiai Magyar Bajnoki címet szerezhessen iskolájának, a Liskának - érkezett a Magyar Profi Bajnoksághoz, ahol 140 kg-os felhúzással, magyar rekorddal nyerte meg a női ifjúsági kategóriát. A Magyar bajnoki szerepléssel mindkét versenyzőnk kvalifikált az Európa-Bajnokságra.

A felsorolt számok száraz tényszerűsége nem adja vissza az edzések izzadságait, a lemondásokat, amiket a szórakozástól, más programoktól elvett idő, a fegyelmezett táplálkozás jelentett, az anyagi kiadásokat: konditerem bérletek, nevezési díjak, versenymezek, övek, bandázsok beszerzése, amikért minden tisztelet ezeknek a sportoló fiataloknak!

Beszámolónkban végre elérkezünk a 22 ország versenyzőit felvonultató nemzetközi sporteseményhez a GPC Európa-Bajnoksághoz. Május 25-én a szombati versenynapon a fekvenyomóké volt a főszerep. Száraz Bálint  a -75 kg-os kategóriában a juniorok között versenyzett és remek, 142,5 kg-os nyomásával Európa Bajnoki címet szerzett. Riválisa ugyanennyit nyomott, de a jászberényi versenyző könnyebb testsúlyának köszönhetően megszerezte az I. helyezést.

Vasárnap a felhúzók versenyeztek. Tóth Ivett a női ifjúságiak mezőnyében a -67,5 kg-os súlycsoportban három érvényes gyakorlatot hajtott végre és utasította maga mögé a versenytársait, köztük a szlovák bajnok lányt, és lett Európa-Bajnok. Ami pedig külön dicsőség, hogy Ivett a 142,5 kg-os felhúzásával világcsúcsot döntött.

Ivett nem csak súlycsoportjának, hanem korosztályának is legjobbja lett az összevetésben, ahol a felemelt súly és a testsúly mellett más paramétereket is figyelembe vettek.

Mindkét Európa-bajnok Liskás erőemelőnek szívből gratulálunk!

 
 
 
Ballagás
03
Jun

Iskolánk nagyszabású ballagási ünnepség keretében búcsúztatta május 3-án, péntek délután a 12. évfolyam 187 végzős tanulóját. Mellette 116 diák utoljára járta végig alma materének folyosóit a szakképző osztályokból. Az intézmény ebben a tanévben ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját, illetve ötven éve indult el az erősáramú szakképzés iskolánkban.


Péntek délután kegyes volt az időjárás, így az iskola udvarán várta a nagyszámú vendégsereg a szebbnél szebb virágkölteményekkel érkező végzősöket. Dr. Novák István főigazgató atya és Halász Péter igazgató úr ünnepi gondolatokkal indították útjukra az érettségi vizsga előtt és a felnőtt élet kapujában álló fiatalokat.

 

 

 

A soron következő 11. évfolyamnak való zászlóátadás után dr. Kiss András, a Liska József Alapítvány kuratóriumának elnöke átadta az alapítvány díjait. Liska-díjat kapott Kabács Máté és Váradi András 12.c osztályos tanuló tanulmányi munkájukért, az országos szakmai versenyeken nyújtott teljesítményükért. Az idegen nyelvi és a társadalomtudományi területen végzett munkájukért Anna-díjban részesült Lukács Levente (12. a) és Hutás Zsófia (12. g). Pedagógusaink közül a tanári Liska-díjat Magyar Gézáné tanárnő, igazgatóhelyettes kapta 35 éves pedagógiai, vezetői, pályázatírói munkájáért.

Végzőseink közül az alapítvány jutalomban részesítette Sörös István (12. b), Balázs Dávid (12. d), Csordás Zsolt (12. d), Hamar Vivien (12. e), Szabó Petra (12. e) és Mezei Márk (12. g) tanulót négyéves tanulmányi munkájáért.

A végzősök kiváló munkájának elismeréseképpen a további díjakat dr. Novák István főigazgató atya és Halász Péter igazgató úr adták át.

Jó tanuló-jó sportoló elismerésben részesült Molnár Áron (12. b), Nyekeczki Dániel (12. c) és Mizsei Leila (12. e).

A Kovács Kristóf-díj idei jutalmazottjai Nagy Máté (12. a), Csontos Ádám (12. b) és Csillik Luca (12. c).

Művészeti, előadói tevékenységükért Lőrincz Alexandra (12. e), Cs. Nagy Szilvia (12. g) és Kónya Norbert (12. g) Károlyi Bernát-díjban részesültek.

Rajtuk kívül még könyvjutalmat kaptak mindazok a tanulók és szülők, akik az iskoláért példamutató, kimagasló munkát végeztek – mindez kiváló tanulmányi és sporteredmények, mintaadó kötelességteljesítés, közösségi és hitéleti tevékenység lehetett.

A 12. a osztályból Bíró Kristóf, Gyephár Gábor, Nagy Imre, Sas Viktor Máté, Szabó Martin, Szőcs Zoltán Gergő és Tatár Dániel.

A 12. b osztályból Fürdős Dávid, Kónya Viktor János, Muszka Ernő, Remete Zsolt és Tóth Dániel.

A 12. c osztályból Bánki Dániel, Béres Kristóf, Besenyi Viktor Áron, Borbás Tamás, Kalup Ádám és Szegedi Dominik.

A 12. d osztályból Balázs Dávid, Bertalan Brigitta, Csordás Zsolt, Hemmert Ivonn Hajnalka, Kiss Anna, Pomaházi Dóra és Szabó Vivien.

A 12. e osztályból Bathó Alexandra, Birgés Vivien, Hamar Vivien, Jenei Dóra, Káplár Viktória, Kóczián Andrea, László Lejla, Nagy Alexandra, Pető Dominika, Pető Viktória, Szabó Petra és Turó Dzsenifer.

A 12. g osztályból Baranyi Róbert, Gecse Henrietta, Harsányi Bianka, Kovács Petra, Kudelka Eszter, Szabó Nikolett és Szobodek Beáta.

 

Iskolánkért kiemelkedő, áldozatos munkát végeztek a szülők is: Muszka Tímea (12. b), Tamus-Dutkon Mónika (12. c), Hábenciusné Balla Andrea (12. d), Feketéné Darázs Tünde, Kónyáné Farkas Ildikó, Szeksziusné Varga Andrea (12. e), Bárdos Anikó, Sebestyén Anita és Zsámbokiné Barát Szilvia (12. g).

Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult, majd a végzősök ballagási énekek dallamára vonultak el. Az iskola alsóbb évfolyamosainak által készített díszítést, a gyönyörű virágözönben pompázó épületet és a végzősök osztálytermeit estig meg lehetett tekinteni.

 
<<    <  1  2  3  4  5  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézménye
OM az.: 035844 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Főigazgató: Dr. Novák István | Telefon: (57) 412-248
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: kapcsolat@liska-szki.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2020 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:
	2019 November 27 (Szerda)
2019 November 28 (Csütörtök)
2019 November 29 (Péntek)
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2019.December
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Kedd
  • Katekézis (NBA ebédlő)
  • Szombat
  • Tanítás nélküli munkanap