Jszbernyi Katolikus voda, ltalnos Iskola Liska Jzsef Kzpiskola s Kollgium Tagintzmnye - Hrek
Navigci
 

Nemzeti Kulturális Alap
Nemzeti Kulturális Alap
 

Lnyfocistink megvdtk bajnoki cmket

A megyei ni labdarúgó diákolimpiát újra iskolánk nyerte Szolnokon, mindhárom ellenfelét fölényesen legyzve.

Általános képek: 20170413_lanyfoci.jpg

A csapat tagjai: Cske Anna, Pomaházi Dóra, Molnár Gerda, Nyers Olívia, Ferkó Viktória, Bertalan Brigitta, Tóth Adrien, Bán Alexandra, Kenyó Kitti, Salgó Cintia.


A csapat vezetje Csókási Zsolt, segíti Litkei Gábor és Nagyné Lukácsi Linda voltak.


Az országos döntre májusban kerül sor.


Cyb - prilis 13 2017 · Rszletek · 0 hozzszls · 5147 megnyits ·Nyomtats

OMTV-s sikerek

Az Országos Mszaki Tanulmányi Verseny döntjét Békéscsabán rendezték 2017. április 10-12-én.

Tanulóink elektronika kategóriában indultak.


Eredményeik:
Elektronika I. (12. évfolyamos tanulók)
6. hely: Kun Gábor (12.a)
10. hely: Nagy Bálint (12.a)
13. hely: Csohány András (12.a)


Elektronika II. (14. évfolyamos tanulók)
5. hely: Kóczián Tamás (14.c)
7. hely: Gedei Dániel (14.a)

Felkészít tanár: Csikó Roland

Általános képek: 20170413_omtv.jpg


Az elmúlt 6 évben elért versenyeredmények átlagai alapján iskolánk serleget vehetett át az "Eredményes mszaki oktatásért" a Mszaki Oktatási Egyesülettl.


Cyb - prilis 13 2017 · Rszletek · 0 hozzszls · 4803 megnyits ·Nyomtats

XXIV. Csernynszki Imre Pneumatika szaktrgyi verseny 2017.

Az évente megrendezett versenyen az ország legjelentsebb mszaki, gépészeti szakképz iskoláinak kiválóságai találkoznak, hogy összemérjék tudásukat. Azon iskolák indulhatnak a versenyen, amelyekben az automatika és a mechatronika szakmák oktatását kiemeltnek tartják a jöv szakembereinek képzésében. Az idén 19 iskola 27 kétfs csapata alkotta a dönt meznyét, köztük iskolánk 3 csapata, amire eddig még más intézmény tekintetében nem volt példa a verseny történetében.

Iskolánk versenyzi valamennyi kategóriában elnyerték az els díjat, illetve a harmadikat is.

A dönt legeredményesebb felkészít tanára Bálint Bence kollégánk lett.

Általános képek: pneum_verseny_201704.jpg

Iskolánk tanulóinak eredményei:

Egyéni verseny

Kovács Ádám  (1.hely)

Gedei Dániel  (3.hely)

Andriska Gerg  (5.hely)

 

Összetett csapatverseny

Gedei Dániel, Andriska Gerg  (1.hely)

Pray Marcell, Kovács Ádám  (3.hely)

Berta János, Tasi Dávid  (15.hely)

 

Hibadiagnosztikai csapatverseny

Pray Marcell, Kovács Ádám  (1.hely)

Berta János, Tasi Dávid  (3.hely)

Gedei Dániel, Andriska Gerg  (6.hely)

 

Valamennyi tanuló 14. a osztályos.

Felkészít tanáraik: Bálint Bence, Kirják István, Ilonka Zoltán


Cyb - prilis 11 2017 · Rszletek · 0 hozzszls · 4903 megnyits ·Nyomtats

Gyzelem a rendszeti csapatversenyen

2017. március 31-én és április 1-én a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban rendezték meg az I. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny országos döntjét, ami a verseny történetében a 21. volt, de ezen a néven az els.

A több mint 80 induló csapatból a regionális eldöntk után a legjobb 20 jutott a fináléba. Új dolog volt, hogy gimnazistáink együtt mérettek meg a szakgimnazista tanulókkal, akik kb. háromszor annyi idben tanulják a tananyagot, így jóval mélyebben, mint a mieink. Fizikális felkészítésükre is több id jut.

Katasztrófavédelembl sugárcs-szerelés, büntetés-végrehajtásból cellaberendezés, ágyazás volt a feladat. Fizikálisan fekvtámaszból, felülésbl, helybl távolugrásból, függeszkedésbl és 2000 méteres futásból kellett megfelelni, e mellet lövészet illetve akadálypálya is szerepelt a programban.

Változás ide, változás oda, diákjaink megnyerték a versenyt, ráadásul büntetésvégrehajtásban, katasztrófavédelemben és elméleti ismeretekben (társadalomismeret) is a legjobbnak bizonyultak.

Általános képek: rendeszeti_v_2017_04.jpg

A csapat tagjai: Vitáris Ádám, Horváth József, Sós Bence Lajos 12.d és Bezzeg Patrik 12.e osztályos tanuló.

A csapat felkészíti: Pólyáné Balla Julianna – társadalomismeret, büntetésvégrehajtás, katasztrófavédelem, Csókási Zsolt - fizikai felkészítés, Bárczi Tamás – lövészet, Pernyész Anita, Páll Márta, Fáczánné Danis Dóra.

Intézményünk a kollégák mellett megköszöni a felkészítésben nyújtott segítségét Nagy István rendr zászlósnak, Fózer Tibor tzoltó ezredesnek a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetjének és Szabó Szabolcs tzoltó rnagynak, parancsnoknak.


Cyb - prilis 04 2017 · Rszletek · 0 hozzszls · 4693 megnyits ·Nyomtats

Megyei tanulmnyi versenyek eredmnyei
Holló András Megyei Fizika Verseny
10.évfolyam:
1. Kabács Máté (10.c)
2. Tatár Dániel (10.a)
3. Gyephár Gábor (10.a)
11. évfolyam:
3. Ginál Péter (11.a)
Felkészítk: Kárpátiné Fülöp Katalin, Litkei Ildikó

Megyei német nyelvi verseny
10.évfolyam:
3. Kabács Máté (10.c)

Felkészít: Csomorné Csépányi Ildikó

Megyei irodalom verseny
12. évfolyam:
2. Nagy Dániel (12.a)
3. Nagy Bálint (12.a)

Felkészít: Pernyész Anita

Megyei történelem verseny
2. hely: Lukács Levente (10.A)
4. hely: Bese Gábor (11.B)
5. hely: Remete Zsolt (10.B)

Felkészít: Pernyész Anita, Nagy Mariann

Általános képek: megyei_tanv_2017_04.jpg

Gratulálunk!


Cyb - prilis 04 2017 · Rszletek · 0 hozzszls · 5035 megnyits ·Nyomtats

Jszberny Liska Jzsef Kzpiskola Tavaszi Nagy TakartsCyb - mrcius 28 2017 · Rszletek · 0 hozzszls · 4072 megnyits ·Nyomtats

A velnk l szentek

Immár harmadik évébe lépett az iskolánk által elindított verseny, amelynek célja a katolikus egyház történetének mélyebb megismerése és a vallási tanítások ismeretterjeszt formában történ népszersítése.

Idén azoknak a XX. századi személyiségeknek az életmve jelentette a verseny alapját, akik a közelmúltban lettek boldoggá vagy szentté avatva: Teréz anya, II. János Pál, XXIII. János, IV. Károly, Apor Vilmos, Sándor István, Salkaházi Sára, Batthyány-Strattman László.

Ennek jegyében kapta a március 20-án megrendezett, sokszor inkább játékos vetélkedés „A velünk él szentek” címet.

A négy jászsági katolikus középiskola nyolc csapatának részvételével megtartott versengést a jászapáti gimnázium tanuló nyerték, megelzve a Nagyboldogasszony Katolikus Iskola két csapatát. A liskások a negyedik és a nyolcadik helyet szerezték meg.

Általános képek: velunk_elo_szentek.jpg

Remélhetleg jövre is folytatódik a sorozat, új témával és új játékosokkal.


Cyb - mrcius 25 2017 · Rszletek · 0 hozzszls · 4440 megnyits ·Nyomtats

EMLKEZNK

Március közepén két eseményre is emlékeztünk iskolánkban. Március 13-án volt 30 éve, hogy iskolánk felvette Liska József nevét, március 14-én pedig 50 éve volt, hogy névadónk elhunyt.Az évfordulók alkalmából rövid megemlékezést rendeztünk névadónk emlékmvénél.

Bencsik Ferenc ünnepi beszédét követen jutalmat vehettek át az Én Liskám cím pályázat gyztesei. 1.helyezett: Csohány András 12.a osztály, 2.hely: Nagy Bálint 12.a osztály, 3.hely Tóth Bianka 9.d osztály. Utána Nagy Bálint adta el Benjámin László Emléknél többek cím versét, majd a diákság képviseli koszorút helyeztek el a névadó emlékmvénél.
Az alábbiakban az ünnepi beszéddel emlékezzünk e jeles eseményekre.

Általános képek: liska_emlek.jpgÜNNEPI BESZÉD


Cyb - mrcius 18 2017 · Rszletek · 0 hozzszls · 4348 megnyits ·Nyomtats

Ruzsinszki Gbor: Programozhat elektronikk

Innováció, megújulás, felkészültség – új szakirodalom a Liskában

Ruzsinszki Gábor: Programozható elektronikák

 

Iskolánk szakmai oktatására jellemz a folyamatos megújulás, tanáraink mindig keresik az innovatív jelenségeket, figyelemmel kísérik az újdonságok megjelenését, hogy minél felkészültebben állhassanak az iskolánkban tanuló nebulók elé.

            Ezt segíti el Ruzsinszki Gábor Programozható elektronikák cím könyve is, amelyet a szerz ingyenes példányban iskolánk tanulói rendelkezésére bocsátott elektronikus könyv formájában. Ez a könyv kiválóan alkalmazható a mszaki informatika, elektronika és programozás tantárgyakhoz. Ennek segítségével ersáramú, automatika és informatika szakirányon tanuló diákjaink jobban elsajátíthatják a tananyagot, amely a tanórai használaton kívül alkalmas az otthoni tanuláshoz is. Az iskolánkban folyó tanfolyamokon is eredményesen tudnak belle tanulni.

Általános képek: programozhato-elektronikak_a.jpg

            A könyv felépítése logikus, áttekinthet, és részletesen kifejti az alapoktól egészen a magasabb szint ismeretekig a tudnivalókat, így diákjaink késbbi, fiskolai vagy egyetemi tanulmányaik alatt is használhatják majd. A szerz, Ruzsinszki Gábor szoftverfejleszt és fiskolai tanár is egyben, aki tisztában volt azzal, hogy a fentebb felsorolt szakmai területeknek melyek a hiányosságai és ennek megfelelen írta meg könyvét.

            Miután Vincze Gyula tanár úr rátalált a könyvre, felvette a kapcsolatot a szerzvel, aki iskolánk rendelkezésére bocsátotta az értékes irományt. Mivel a szerz is tanított korábban középiskolában, így az oktatást támogatva, térítésmentesen küldte el elektronikus formában, vízjelekkel ellátva a könyvet.

Ezúton is köszönjük Ruzsinszki Gábornak.

 

P.A.


PA - februr 12 2017 · Rszletek · 0 hozzszls · 5706 megnyits ·Nyomtats

XXIV. Alaptvnyi bl az j sportcsarnokban

Múlt szombaton 24. alkalommal rendezték meg – immáron hagyományosan január utolsó szombatján – az Egyházi Iskoláért Alapítvány jótékonysági bálját. Az idei rendezvényen rekordszámú – közel 300 f – vendég vett részt az augusztus végén átadott új sportcsarnokban.

 

Az est házigazdája és narrátora, Víg Dávid, a Nagyboldogasszony Kéttannyelv Katolikus Általános Iskola és Gimnázium végzs tanulója köszöntötte Mez István református lelkészt, Szabó Tamás polgármestert, Vargáné Deme Katalint, a Szent Klára Idsek Otthonának igazgatóját és egyben a bál fvédnökét, dr. Novák István figazgató atyát, Zsova János káplán atyát, Demeter Sándort, az iskola igazgatóját, Kis Istvánnét, az Angyalkert Óvoda Tagintézmény igazgatóját, Csikós Miklós regnáló jászkapitányt, Bolla János emeritus jászkapitányt, Muhariné dr. Bolla Ilonát, a szüli munkaközösség elnökét, Józsa Péter Pál pedagógust, az Egyházi Iskoláért Alapítvány elnökét, Éri Gabriella gazdasági vezett, Ilonkáné Baranyi Zsuzsanna igazgatóhelyettest, Kasza Lajost és ifj. Kasza Lajost a Jász-Plasztik Kft. képviseletében.

Dr. Novák István figazgató atya köszönt szavaiban kiemelte az ez évi alkalom rendkívüliségét: elször ad helyet az impozáns új csarnok a közel 300 fs vendégseregnek, alkalmat adva az iskolát támogató, segít szándékú jótékonyságnak. Az összevont, három tagintézményt számláló katolikus oktatási intézmény 1600 diák életében játszik szerepet, több mint 200 alkalmazottat foglalkoztat, ezáltal 1800 család mindennapjaiban van tevékenyen jelen. A kanonok kifejezte reményét, hogy a megkezdett és látványos küls és bels megújulás az iskolában folytatódni fog és biztatott az anyagi jótékonyságra a megvásárolható tombolaszelvényeken keresztül.

Józsa Péter Pál, az alapítvány új elnöke elször üdvözölte a megjelenteket és megköszönte a sok szorgos kéz munkáját, akik a bál elkészítésében és szervezésében tevékenyen kivették részüket. Vargáné Deme Katalin fvédnök ezután kifejezte örömét és háláját, hogy a megtisztel felkérés tulajdonosaként jelen lehet. Kiemelte, hogy városunkban az egyházi intézmények között jó és együttmköd kapcsolat alakult ki. Szükség is van az összefogásra, hiszen csak így tudunk elrelépni. is buzdította a vendégeket az iskola tanulóinak támogatására, szakmai és szabadids tevékenységük finanszírozására. Egymás segítésére, meghallgatására ösztönzött, a közösségi ünneplés pozitívumait kiemelve. Ajándék tortáját pedig beszéde után adta át az iskola igazgatójának. A hatalmas, focilabda alakú süteménybl a vacsora után minden résztvev kapott kóstolót.

A több mint két évtizedes hagyomány keretet ad a bálnak, tartalommal azonban minden évben az ünneplk és természetesen az iskola tanulói, pedagógusai töltik meg azt. Az 1. osztályosok elbvöl country táncát Tóthné Joó Rita koreografálta, Kovács Tiborné osztályfnök egyengette. Benke Szilárd, 8. a osztályos tanuló zenei talentumát csillogtatta meg: a Palotásy János Zeneiskola tehetséges növendéke tenorkürtön adott el örökzöld dallamokat. A most alakult diákszínkör a Dzsungel könyve cím mesébl készült zenés-táncos produkcióját láthattuk, szintén Tóthné Joó Rita tanárn rendezésében.

Az este leginkább várt produkciója évek óta a pedagógusok tánca. Ezúton egy orosz népi tánccal, kalinkával örvendeztették meg a táncos lábú tanárnk a nagyérdemt Szalainé Tóth Erzsébet koreografálásában. A hangulat a tetfokára hágott, a közönség vastapssal követelte vissza a produkciót, csakúgy, mint a vacsora utáni country táncot, amelyet Józsa Péter Pál tanított be és még a Liska József Tagintézmény pedagógusait is meginvitálta a cowboy kalap-dobáláshoz.

A bál szervezi, Demeter Sándor igazgató, Ködöböcz Klára és Farkasné Turján Mariann tanárnk ezúton fejezik ki köszönetüket mindenkinek, akik az este létrejöttében segítettek! Kiemelték többek között a varázslatos hangulatot adó, Tóthné Oláh Szeréna igazgatóhelyettes által összefogott teremdíszítést a Papír Virág Dekor kivitelezésében, az Átrium Zenekar által húzott fergeteges talpalávalót és természetesen a sok értékes tombolatárgyat.

T.M.


PA - februr 01 2017 · Rszletek · 0 hozzszls · 5174 megnyits ·Nyomtats

Requiem az ldozatokrt

A veronai buszbaleset mélyen megérintette egész Magyarországot: a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító járm az autópályán egy oszlopnak csapódott január 20-án éjfél eltt, majd eddig tisztázatlan okokból kigyulladt. A tragédiában tizenhatan vesztették életüket, köztük volt több sportoló, kísér szül, tanár.

 

A január 23-i hétfi napot Orbán Viktor miniszterelnök nemzeti gyásznappá nyilvánította. Félárbocon volt a nemzeti lobogó a budapesti Kossuth téren, az ország legnagyobb harangja az áldozatokért zúgott a Szent István Bazilikában, feketében az egész nemzet. Vasárnap minden hazai szentmisén imádkoztak az áldozatok lelki üdvéért, a sérültek gyógyulásáért, a gyászoló családtagokért.

Egész Magyarországot felölel nemzeti összefogás bontakozott ki a tragédia nyomán. Aki tud, segít, aki fel tudott ajánlani bármilyen enyhít gyógyírt, megtette. Külhoni magyarjaink szinte azonnal ott voltak a baleset helyszínén, példaérték a segíteni akarás.

Városunk lakosságát is megrázta a fiatal életeket követel baleset híre. Hétfn a közintézmények feketébe borultak, Pócs János országgylési képvisel és a Lehel Vezér Gimnázium is megdöbbenését és részvétét fejezte ki a Jászság nevében a legnagyobb internetes közösségi felületen. A város legnagyobb tanulói létszámával dolgozó Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Középiskola Liska József Tagintézményében rádiós megemlékezésben rótták le kegyeletüket az áldozatokhoz hasonló életkorú tanulók. Taczman Andrásné hittantanár elmondta, hogy „ma a gondolataink az élet és halál mezsgyéjén idznek: reggel elindulunk, de vajon célba érünk-e? Isten az élet és a halál ura. Nem mi határozzuk meg, hogy mikor születünk, életünk végét sem mi döntjük el. Amikor fiatalokat búcsúztatunk, önkéntelenül feltesszük a kérdést: dehát miért? A válasz egyedül Istennél van” – hangzott el a pedagógus gondolatsorában. Kiemelte, hogy ma is vannak hsök, akik bátran, áldozatot hozva tudnak élni és meghalni. „Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint aki életét adja barátaiért” – ahogy tette Antal Köz Béla pedagógus, aki több diáknak is megmentette életét, sajátját pedig önfeláldozóan adta értük, vagy tette az a diák, akit vészkalapáccsal a kezében találtak meg, maga azonban már nem tudott kijutni.

Egy ilyen horderej tragédia minden jóérzés embert szomorúsággal tölt el, megállásra késztet. Újra kell gondolnunk értékeinket, hogy mi a fontos, és hálásnak lenni a megadatott mai napért, az élet legapróbb ajándékaiért is és megérteni, hogy az élet nem magától értetd dolog. Az élet isteni kegy, a létez legnagyobb ajándék. Az élethez így is kell viszonyulnunk. És mások életéhez is, mert az életük is Istentl származó ajándék. Fiataljainkért dolgozunk, az javukért és boldogulásukért teszünk minden nap. Aggódunk értük, féltjük ket, szeretjük ket. Egy ilyen trauma arra is figyelmeztet, hogy növekedjen bennünk az egymásért vállalt felelsségérzet, odafigyelés, körültekinten kell cselekednünk minden helyzetben. „Kedves fiatalok! Mindannyiótok eddigi életét köszönjük a Mindenhatónak! Ismeretlenül is búcsúzunk tletek! Viszontlátásra odaát!” – zárta le gondolatait, kimondva ezzel valamennyiünk legbelsbb gondolatait. 

Általános képek: 201701301.jpg

 

Általános képek: 201701302.jpg

A Jászság és Jászberény város osztozik az elhunytak hozzátartozóinak fájdalmában!


PA - janur 30 2017 · Rszletek · 0 hozzszls · 4982 megnyits ·Nyomtats

Sponzoraink


Jszbernyi Katolikus voda, ltalnos Iskola Liska Jzsef Kzpiskola s Kollgium Tagintzmnye
OM az.: 035844 | Figazgat: Dr. Novk Istvn | Telefon: (57) 412-248
E-mail: kapcsolat[kukac]liska-szki.hu
Trsoldalaink

Szkhely intzmnynk:Eslyegyenlsg
 

Étkezés

Következö havi ebédbefizetés idöpontja:

November 28. szerda
November 29. csütörtök
November 30. péntek

Aktuális Étlap

Tájékoztató!
Megnyitás


Normatív étkezés igénylölap
Megnyitás

 

Facebook
Esemnyek
<< November 2018 >>
H K Sz Cs P Szo V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
 

Bejelentkezs
 

Bezrs
Bejelentkezs
Felhasznlnv
Jelsz

Elfelejtetted a jelszavad?
Ignyelj egyet itt.
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2018 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

A weboldal ksztihez kattints ide.