Jszbernyi Katolikus voda, ltalnos Iskola Liska Jzsef Kzpiskola s Kollgium Tagintzmnye - Hrek
Navigci
 

Nemzeti Kulturális Alap
Nemzeti Kulturális Alap
 

Waclaw Felczak
Waclaw Felczak
 

Felvételt nyert tanulók

Ideiglenes felvételi jegyzék megtekintése

Vetlked a szerzetessg ve alkalmbl

Általános képek: fullsizerender.jpgFebruár 3-án került megrendezésre immár második alkalommal iskolánk szervezésében a területi mveltségi-hitéleti csapatvetélked. Tavaly, az els alkalommal a ferences szerzetesek élete és mködése volt a téma, idén, a megszentelt élet évében a szerzetesrendek tevékenysége. A hagyományteremt szándékú kezdeményezés dr. Novák István figazgató atya ötlete alapján valósult meg.

A kvízmester, a feladatok összeállítója, a verseny házigazdája és lebonyolítója  ezúttal is Nagy Zoltán tanár úr, iskolánk magyar-történelem szakos pedagógusa volt. Az egyházmegyében és a megyében található katolikus iskolák közül öt iskola nevezett, így kilenc háromfs csapat mérte össze tudását. A hétfordulós szellemi erpróba feladatai között szerepelt képek és a hozzájuk tartozó fogalmak párosítása; keresztrejtvény Páduai Szent Antal nevével a megfejtésben; nem az egyházi tevékenységükkel, hanem más téren kimagasló szerzetesek életútja; memóriajáték A katedrális és a Legyetek jók, ha tudtok!cím filmek részletei alapján; fiktív interjú Julianus baráttal; és végül a mindent eldönt Mindent vagy semmit!-típusú végjáték. Az els három helyezett csapat sorrendje így alakult:

  1. Nagyboldogasszony Tagintézmény Gimnáziuma, 11. a

(Felkészít tanáruk: Csillik Zoltán)

  1. Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Jászapáti, 11. osztály

(Felkészít tanáruk: Fehér Gabriella)

  1. Liska József Tagintézmény, 11. d

(Felkészít tanáruk: Pernyész Anita)

A gyztes csapatok iskolánk diákönkormányzatának felajánlásából ajándékutalványokat nyertek. A zsri elnöke Taczman András diakónus volt, míg a bizottság tagjai Bencsik Ferenc igazgatóhelyettes, aki a verseny mszaki részét is elkészítette, valamint Muhari Ferenc hittanár.


Rendszergazda - februr 08 2016 · Rszletek · 6089 megnyits ·Nyomtats

Szabadon - Harangoz Mrton fotkilltsa

Általános képek: marci.jpgNem lenne fair arról beszélni, hogy a képek alkotója még csak középiskolás. Nem lenne fair a koráról beszélni. Ha ez a kiállítás csak arról szólna, hogy van egy tehetséges diák  Liskában,  akkor a legtöbben csak kedvesen mosolyognának és valamilyen kifogást keresve kibújnának a kiállítás megtekintése ell. Ha viszont arról beszélünk, hogy ezek a képek egy jászberényi fotós munkái, aki már évek óta a város képi arculatát formálja a szemünkben, az már mindjárt más.

Biztosan sokan látták már a képeit a közösségi oldalakon. Talán már lájkolták is, vagy meg is osztották, de az esetek nagy részében feltehetleg nem ismerték az embert, aki a gép mögött állt.

Azt gondolom, hogy csodálatos dolog rácsodálkozni valami olyasmire, ami a szemünk elé tárul.

Marci képei nem azt mutatják meg, amit mi, „földi halandók” is láthatunk.

Mi általában nem mászunk magas épületek tetejére éjszakánként; különösen nem pl. szilveszter éjszaka csak azért, hogy egyszerre lássuk az összes tzijátékot, amit a városban fellttek a bulizó fiatalok. Általában mi azok vagyunk, akik szemébe a pernye hull, vagy épp bosszankodunk a ftött szobánkban a nem kívánt zajhatás miatt.

Marci nem azt mutatja meg, amit mindenki láthatna, ha figyelne. Nem is mondhatnám, hogy a mi hibánk ez.

Marci keresi a különleges alkalmakat és különleges nézpontokat.
Különleges alkalom lehet neki bármi: egy ködös reggel, a frissen begyújtott kémények füstje, a nagy forgalom, párás alkony…

 A fantasztikus az, hogy amire rá tud csodálkozni, az mégiscsak „köznapi” egy más perspektívában.

Ezért állunk hitetlenkedve pl. a Szövetkezet út-Kossuth út találkozásánál készült felvételén is. Az embernek olyan érzése van, mintha egy nagyvárosi forgatagba csöppenne. Pedig nem az, csak az szemüvegén keresztül látva a világot akár az is lehetne.

Mondhatnánk, hogy „ennyi az egész… jó idben, jó helyen kell lenni!”

Ha csak ennyi lenne a képek titka, akkor sem biztos, hogy felkelnénk fel a puha-meleg ágyunkból hajnali négykor, hogy ellenrizzük, hogy elég ködös lesz-e a napfelkelte… Marci mindent elre eltervez a fotózásai során. Semmi sem véletlen. Ha mégis, akkor visszatér a helyszínre még egyszer, megfelelbb idpontban, hogy tökéletes legyen, amit eltervezett.

Még ez is kevés ahhoz, hogy valaki jó képet adjon ki a kezei közül. Itt kompozíciót, színkontrasztokat és formákat látunk megfelelen elrendezve. Ezek így együtt már beszélnek hozzánk.

Nyugalmat- vagy épp lendületet közvetítenek, de minden esetben vizuális élményt nyújtanak. Ezt külön kiemelném abban a korban, ahol számolatlanul készülnek- és töltdnek fel a fotóink ország-világ elé a közösségi oldalakra. Ez azt az illúziót csöpögeti belénk, hogy mi mindannyian fotósok vagyunk. Na persze azok a képek csak „gyors használatra” készülnek. Végig görgetjük ket és már nem is léteznek tovább. Nincs utóéletük.

Azt gondolom, hogy az itt látható munkák nem ilyenek. Hiszem és tudom, hogy Marci képei hosszú távra szólnak és nem fog rajtuk az id. Mérföldkövek ezek a város számára, hiszen tudomásom szerint ilyen- és ehhez hasonló képeket ez eddig nem készültek a városunkról. Évtizedek múltán is megkerülhetetlen tényezi lesznek a Jászberényrl alkotott képünknek.

Nagy Tamás


Rendszergazda - janur 27 2016 · Rszletek · 5739 megnyits ·Nyomtats

Karcsonyi vetlked

Általános képek: dsc00218.jpg2015. december 14-én került megrendezésre a már hagyománnyá vált „Karácsonyi vetélked” a intézményünkben. A vetélked most is népszer volt, 9 csapat versengett a hn áhított els helyezésért, melyet a 11.G osztály csapata szerzett meg. Második lett a rajzszakkör és a székhelyintézmény csapata. A csapatok fej-fej mellett haladtak a játékos feladatok sikeres megoldásában, a zsri nehéz helyzetben volt, végül több helyen alakult ki holtverseny. A hangulat nagyon jó volt, tanárok, diákok egyaránt szurkoltak a csapatoknak. A versenyzk élvezték a nemes küzdelmet, sokan jövre is megpróbálják majd. A helyezettek díjazásáról és a versenyzk, szurkolók szaloncukoradagjáról az iskola diákönkormányzata gondoskodott.


Rendszergazda - december 17 2015 · Rszletek · 6251 megnyits ·Nyomtats

Beavat sznhz

Általános képek: dsc_0124_1.jpg

Az Aulea Alapítvány középiskolásoknak szóló beavató táncszínházi programjának keretében  A rossztanuló felel  és aBemelegítés cím eladásaival járja az országot és még a határon túli magyarlakta területeket is. Így érkeztek el a kortárs táncmvészet képviseli 2015.12.09-10-én iskolánkba is.

Juhász Kata koreográfus és táncos, illetve 3 társa 135 tanulónk, a 10.D és a 11. E,D, és G diákjai részére tartották meg a  tantermi, illetve a tornatermi eladást. Mindkét produkciót moderátor vezette megbeszélés követett, melynek során megtörtént a tartalom és a forma egységének felfedezése, felfedeztetése; az érzelmek, a zene és a mozgás egységben történ megjelenésének, összefonódásának felismerése, felismertetése.

A résztvev tanulókat lenygözte az a hatalmas fizikai és - ezzel párhuzamosan - szellemi tevékenység, melyet a táncosok véghezvittek a közel negyvenöt perces eladás folyamán. Mindkét eladás maradandó élményt adott a diákok számára, kaput nyitott egy számukra eddig ismeretlen világra, lehetséget teremtett szellemi és lelki fejldésükben egy új irány megismerésére.

Ahhoz, hogy ez a két eladás létrejöjjön, eljusson tanulóinkhoz, szükség volt a HAGGENMACHER UDVAR Ingatlan-hasznosító Korlátolt Felelsség Társaság anyagi támogatására, mellyel a „belépjegyek”megvásárlását tették lehetvé. Önzetlen segítségüket ezúton is köszönjük!


Rendszergazda - december 16 2015 · Rszletek · 5919 megnyits ·Nyomtats

Rajzos sikerek

Rajzos sikerek

Iskolánk három diákja sikeresen szerepelt a Gróf Széchenyi Család Alapítvány által kiírt I. Széchenyi rajzpályázaton.  A téma a sportszeretet, a sporthoz fzd személyes kapcsolat volt. Széchenyi István a Hitel cím mvében fejtegeti, hogy a magyarok túl késn kezdenek sportolni. Jónak azt találja, ha minél kisebb kortól jár valaki sportolni. A „Legnagyobb Magyar” biztosan örülne a mindennapos testnevelésnek, de annak is, ha a gyerekek az iskolán kívül is edzenék magukat.

 A zsri tagjai Bittner Márta rajztanár, Mógor László rajztanár és a gróf leszármazottai képviseletében Széchenyi Viktória voltak. A díjkiosztás és a mvekbl készült kiállítás ünnepélyes megnyitója 2015. november 24-én volt a Pesti Vigadóban. Iskolánk 10. a osztályos tanulója, Galbács Attila megnyerte az I. kategóriát Kötéltánc cím munkájával. Kiss Tímea(alkotásának címe Tánc) és Laboda Vivien 11. g osztályos tanulók (alkotásának címe Kavargó) különdíjban részesültek. Mindhárom diák felkészít tanára Nagy Tamás tanár úr. Eredményükhöz ezúton is gratulálunk!

Az idei Erasmus programban részt vesznek a Nagyboldogasszony Iskola diákjai. Ennek kapcsán elzetesen megrendezésre került a program f céljait összegz logók versenye is, amelyre minden ország vitte a hazájában elkészített alkotását. Nagyon büszkék vagyunk, mivel ezt a versenyt a jászberényiek megnyerték, így az általuk készített logó képviseli a programot két éven keresztül. Ebben köszönjük Nagy Tamás tanár úrnak a munkáját!

Taczman Mária


Rendszergazda - december 15 2015 · Rszletek · 5394 megnyits ·Nyomtats

Szalagavat bl - 2015.

Általános képek: 100_6372.jpgHagyományosan november közepén rendezte szalagavató bálját iskolánk. Az elmúlt évekhez képest változást jelentett, hogy a Nagyboldogasszony Kéttannyelv Katolikus Általános Iskola és Gimnázium végzsei is az ünnepeltek között szerepeltek. Rendhagyó volt az esemény több szempontból is. Valamennyi liskás diák már a katolikus iskolában kezdte meg tanulmányait, és a székhelyintézmény tanulói elször vehettek részt ilyen rendezvényen. Dr. Novák István a köszöntjében ezeket is hangsúlyozta, majd külön megköszönte valamennyi szervez, résztvev munkáját és gratulált a 134 végzsnek. Beszédében utalt a párizsi terrorcselekményre, amelynek áldozataira néma felállással emlékeztek a jelenlévk.

Az ünnepség elején figazgató atya megáldotta a szalagokat, majd feltzte az osztályfnököknek, akik pedig diákjaikat tüntették ki a középiskolai éveikre emlékeztet jelképpel. Az eseményt felemelbbé tette, hogy a tzést követen figazgató úr és az adott intézmény igazgatója is kézfogással fejezte ki gratulációját az ünnepelteknek.

A bált a végzs osztályok tánca nyitotta meg. A 12.D osztály bécsi keringt (betanította Molnár József) mutatott be, míg a 12.G osztály modern táncában (Szabó Roland) rock and roll keveredett katonai elemekkel. A 12.A osztály táncmixe (Józsa Péter) vélheten egy idsek otthonában játszódott, felvonultatva számos táncfajtát. A 12.B osztály latin mixe (Szabó Roland) remekül oldotta meg, hogy a sok fiú mellett a táncban szerepl kevés lány is érvényesülni tudott. A 12.C osztály a „Kalózok táncával” (Bszéné Nagy Anett) új színt hozott  a parkettre, a fiúk produkciója számos látványos elemet tartalmazott. Az évfolyamtánc (Szabó Roland) bécsi kering volt, amely összesen 66 ft mozgatott meg. Valamennyi msorszám nagy siket aratott a jelenlévk körében.

A produkciók után a végzsök az els táncra szüleiket kérték fel, majd kezdetét vette a hajnalig tartó mulatás a Pezsg Zenekar közremködésével.


Rendszergazda - november 15 2015 · Rszletek · 5770 megnyits ·Nyomtats

"Templom s iskola" - Kpolnaszentels kollgiumunkban

Általános képek: imgphp_.jpgNovember 9-én, hétfn este sor került a kollégiumunk egyik termében berendezett kápolna felszentelésére. Nagy Bálint, 11. a osztályos tanuló Reményik Sándor Templom és iskola cím versének eladásával rámutatott az este f témájára: nem létezhet templom és iskola egymás nélkül.

A szentmise kezdetén dr. Novák István figazgató atya köszöntötte a megjelent kollégistákat, iskolánk vezetit és tanárait, az énekkar tagjait. Bevezetjében kifejtette, hogy régi terv valósult meg a mai napon: a katolikus iskolává való válás fontos állomása a kápolnaszentelés. A rendelkezésre álló lehetséget most úgy használjuk ki, hogy egy régi tantermet alakítottak át a hitoktatók kápolnává. Ennek a szakrális térnek a megléte átlényegíti a mindennapi munkát is: van egy olyan csendes, szent régiója az épületnek, ahova a hétköznapokban be lehet térni, az istenhitet meg lehet találni.

A szentelés Assisi Szent Ferenc tiszteletére történt, aki iskolánk védszentje is. Szentbeszédében a figazgató atya rávilágított a november 9-i nap jelentségére: a Lateráni Bazilika felszentelési ünnepe ez. Bár az egész földkerekség temploma, egyben a pápa székhelye, minden templom anyja Róma éke, ami itt, a mi szerény kápolnánk oltárán történik, az lényegében ugyanaz. Isten csak a szív jóságát nézi, a szent tér adta atmoszférát, a jótettek hatását itt is lehet érezni. A jó Istennek jó hallása van, azt szeretné, hogy nyugodt helyen legyen a szívünk, be tudjuk fogadni a jót, a rosszat pedig ki tudjuk lökni. Végül emlékeztetettOlofsson Placid atya, bencés szerzetes élettörténetére, aki visszaemlékezéseiben azokat az alkalmakat nevezi élete legszebb szentmiséinek, amelyeket a szovjet fogságban, az éjszakai csendben, az rök nyugovóra térte után mormolt el néhány társával, és az áldozati oltáron a nehezen megszerzett szlszem helyettesítette a bort, a tésztaszerség a kenyeret.

Végül dr. Novák István megköszönte azok munkáját, akik a kápolna létrejöttében segítettek, a kollégistákat pedig bátorította, hogy használják, térjenek be, amikor csak szükségét érzik. A szentelés ünnepi hangulatát az iskola énekkarának közremködése emelte, Baginé Szalka Eszter tanárn vezetésével.


Rendszergazda - november 13 2015 · Rszletek · 5584 megnyits ·Nyomtats

A helysg kalapcsa

Általános képek: wp_20150928_14_05_18_pro.jpgSzeptember 28-án 6 osztályunk látogatott el a helyi Fnix Színházba, ahol Petfi Sándor: A helység kalapácsa cím mvének nagyon élvezetes, szórakoztató eladását tekintették meg a Csallóközi Vándor Színház mvészeinek eladásában.

 

 

 

 Rendszergazda - november 05 2015 · Rszletek · 6086 megnyits ·Nyomtats

"72 ra kompromisszumok nlkl"

Általános képek: wp_20151009_14_58_32_pro.jpgOktóber 08-11-ig zajlott az országos szervezés „72 óra kompromisszumok nélkül” önkéntes segítségnyújtási akció, melybe Jászberény város és így a mi iskolánk is bekapcsolódott. A csütörtöki  megnyitónak is iskolánk adott helyet, majd pénteken 10.a és b osztály több tanulója segített az iskola környékének rendbetételében, folytatták a nyáron megkezdett kerítésfestési munkálatokat, illetve szemetet és faleveleket gyjtöttek össze az iskola eltti járdaszakaszon, illetve az elkertben. Köszönjük munkájukat, melyet természetesen közösségi szolgálatként is elszámolhattak!


Rendszergazda - november 05 2015 · Rszletek · 5810 megnyits ·Nyomtats

Katasztrfavdelemi tjkoztat

Általános képek: dsc09204.jpgOktóber 21-én a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai tartottak tájékoztatót és bemutatót a katasztrófavédelem munkájáról és a tzbalesetek megelzése céljából sok fontos dologra hívták fel a 10. évfolyam a, b és d osztályából jelen lévk figyelmét. Közelrl megszemlélhettek az itt lév diákok 3 különböz funkciójú tzoltóautót is.


Rendszergazda - november 05 2015 · Rszletek · 5927 megnyits ·Nyomtats

Beiskolzsi tjkoztat 2016

 

LISKA JÓZSEF SZAKKÖZÉPISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE

 

 

Beiskolázási tájékoztató a

2016/2017-es tanévre

 

Jelmondatunk: „Lélek és tudás”

 

Kedves Diákok!

 

Iskolánk 2012 szeptembere óta a Katolikus Egyház fenntartása alatt mködik. Az intézmény vezetjeként köszöntöm mindazokat, akik azzal a gondolattal foglalkoznak, hogy iskolánkban folytassák tanulmányaikat. Várjuk azon diákok jelentkezését, akik a képességeiknek megfelel, fegyelmezett és kulturált osztályközösségben kívánnak tanulni. 2016 elején minden jelentkezvel és szülvel személyesen is szeretnénk találkozni.

 

Dr. Novák István

figazgató

 

Kedves Diákok!

A Liska József Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium a Jászberényi Katolikus Általános Iskola és Középiskola Tagintézményeként változatlan beiskolázási profillal vár benneteket. A több mint 50 éve gimnáziumként alapított iskola mára a korszer szakképzés terén országos elismerést ért el.

A szakképzésünk kínálata illeszkedik a Jászság gazdasági igényeihez, a végzett diákjaink elismert és megbecsült szakemberei a cégeknek. Az elmúlt évtizedek folyamatos fejlesztéseinek eredményeként tanmhelyeinkben a gyakorlati képzés a 21. század technikai színvonalán felszerelt eszközökkel folyik.

A Liskában folyó színvonalas és következetes oktatás, a korszer technikai ismeretek megszerzése, az iskola elismertsége biztosítékul szolgál a jövtök megalapozásá-ban.

Vidéki tanulóinknak otthonos kollégiumi elhelyezést biztosítunk.

Várunk benneteket a Liskába!

 

Szabó László

igazgató

SZAKKÖZÉPISKOLA

 

A 9-12. évfolyamon a kétszint komplex szakmai érettségi vizsgára, a felsfokú továbbtanulásra és a szakirányú munkavállalásra történik a felkészítés, emelt nyelvi és informatikai óraszámmal, a kerettantervi követelmények szerint. Minden diákunknak lehetsége van arra, hogy az érettségit követ szakképz évfolyamon emelt szint OKJ-s szakképesítést szerezzen.

 

Képzési id: 4+1 év.


11. Elektrotechnika-elektronika szakmacsoport

Bels kód: 11                                         Férhely: 2 osztály

Idegen nyelv: Angol vagy Német

Tervezett szakmai leágazások:

  • Automatikai technikus
  • Ersáramú elektrotechnikus

Diákjaink biztos szakmai alapokat szereznek az elektrotechnika terén, továbbá lehetségük van iskolai keretek között a népszer PLC programozó szakképesítés megszerzésére is.


12. Informatika szakmacsoport

Bels kódja: 12                                      Férhely: 1 osztály

Idegen nyelv: Angol

Tervezett szakmai leágazások:

  • Informatikai rendszergazda
  • Mszaki informatikus

Diákjaink alapos számítógép-alkalmazói, programozói és karbantartói ismereteket szereznek, továbbá lehetségük van iskolai keretek között a CISCO Akadémiánkon a világszerte elismert CCNA (hálózati és Cisco eszközkezelési ismeretek) oklevél megszerzésére is.


13. Ügyvitel szakmacsoport

Bels kód: 13.                                        Férhely: 1 osztály

Idegen nyelv: Angol vagy Német

Tervezett szakmai leágazások: Ügyviteli titkár

Diákjaink gépírást, irodai ügyintézést, gazdasági, jogi ismereteket tanulnak. A képzés jó elhelyezkedési lehetségeket nyújt a közigazgatásban és a versenyszférában egyaránt. Diákjainknak lehetségük van iskolai keretek között a Samsung SMART Academy ügyfélkezelési tanúsítványának megszerzésére.


GIMNÁZIUM

Gimnáziumunkban az általános mveltséget megalapozó, valamint a kétszint érettségi vizsgára és a felsfokú tanulmányokra felkészít nevelés-oktatás folyik a kerettantervi követelményeknek megfelelen, emelt idegen nyelvi és informatikai óraszámmal.


14. Négy évfolyamos gimnázium

Bels kódja: 14.                                     Férhely: 1 osztály

Idegen nyelv: Angol és Német

Általános, fakultációs gimnáziumi képzés, emelt idegen nyelvi óraszámmal.


15. Katonai gimnázium

Bels kódja: 15                                      Férhely: 1 osztály

Idegen nyelv: Angol és Orosz

Általános tanterv gimnáziumi képzés. Fakultatív órakeretben a Katonasuli program szerinti, a katonai pályához szükséges ismeretek oktatásával és fizikai felkészítéssel zajlik.


16. Közbiztonsági gimnázium

Bels kódja: 16                                      Férhely: 1 osztály

Idegen nyelv: Angol és Német

Általános tanterv gimnáziumi képzés. Fakultatív órakeretben a közbiztonsági pályához szükséges ismeretek oktatásával és fizikai felkészítéssel.


ÉRETTSÉGI UTÁNI SZAKKÉPZÉS

A tizenkettedik évfolyamot követen az Országos Képzési Jegyzékben meghatározottak szerint szakmai vizsgára történ felkészítés folyik.

- Automatikai technikus – képzési id: 2 év

- Ersáramú elektrotechnikus – képzési id: 2 év

- Informatikai rendszergazda – képzési id: 2 év

- Ügyviteli titkár – képzési id: 2 év

 

NYELVVIZSGA

Iskolánk a DExam és az ECL nyelvvizsgák akkreditált vizsgahelye.


Rendszergazda - oktber 19 2015 · Rszletek · 0 hozzszls · 6541 megnyits ·Nyomtats

Sponzoraink


Jszbernyi Katolikus voda, ltalnos Iskola Liska Jzsef Kzpiskola s Kollgium Tagintzmnye
OM az.: 035844 | 5100 Jszberny, Rkczi t 13-15.
Figazgat: Dr. Novk Istvn | Telefon: (57) 412-248
Felnttkpzsi engedlyszm: E000981/2014
E-mail: kapcsolat[kukac]liska-szki.hu
Trsoldalaink

Szkhely intzmnynk:Eslyegyenlsg
 

Étkezés

Következö havi ebédbefizetés idöpontja:

Március 27. Szerda
Március 28. Csütörtök
Március 29. Péntek

Aktuális Étlap

Tájékoztató!
Megnyitás


Normatív étkezés igénylölap
Megnyitás

 

Facebook
Esemnyek
<< Mrcius 2019 >>
H K Sz Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Nincsenek esemnyek.

 

Bejelentkezs
 

Bezrs
Bejelentkezs
Felhasznlnv
Jelsz

Elfelejtetted a jelszavad?
Ignyelj egyet itt.
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

A weboldal ksztihez kattints ide.