Sikeres pályázat
2020
November
18

Sikeres pályázat

Iskolánk gimnáziumi képzését 2012 óta színesíti a katonai fakultáció,  2019-ben bekapcsolódtunk a Honvéd Kadét Programba is. 

A Honvédelmi Sportszövetség 2020. szeptember elején pályázatot írt ki a Honvéd Kadét Programban résztvevő középiskolák számára a kadétok szabadidős tevékenységének támogatására. 

Iskolánk egy 7 eseményből álló programsorozattal pályázott és NYERT!

2021. tavaszán a kadétok hadtörténelmi és helyismereti vetélkedőn, kispuskalövészeten, emlék- és Azimut-túrán, egy tatai laktanya-látogatáson, önvédelmi bemutatón és foglalkozáson, szolnoki Reptér látogatáson és paintballozáson fognak részt venni. A programok szervezésében és lebonyolításában közreműködnek iskolánk tanárai, illetve segítséget kapunk a Honfoglaló Lovas és Lövész Klub Egyesülettől.

Az elnyert támogatás összege 1 499 905 Ft. Valamennyi program összes költségét ebből finanszírozzuk, így vélhetőleg 7 tartalmas délután, illetve nap vár a kadétokra teljes ellátással.

 

 

 
 
 
Tájékoztató levél diákoknak és szülőknek
2020
November
17

 
 
 
Dr. Novák István lelkiigazgató tájékoztatója
2020
November
17

 
 
 
2020 10 23 műsor videó
2020
Október
23

Ilyen nagy dolog a szabadság!

 

„Nem érti ezt az a sok ember,
Mi áradt itt meg, mint a tenger?
Miért remegtek világrendek?
Egy nép kiáltott. Aztán csend lett.
De most sokan kérdik: mi történt?
Ki tett itt csontból, húsból törvényt?
És kérdik, egyre többen kérdik,
Hebegve, mert végképp nem értik –
Ők, akik örökségbe kapták –:
Ilyen nagy dolog a Szabadság?”

(Márai Sándor: mennyből az angyal)

 

Hagyományainkhoz hűen minden évben megemlékezünk az 1956-os forradalomról. Az idei évben a koronavírus járvány miatt nem kerülhetett sor az ünnepi műsor közös megtekintésére, de diákjaink az iskolarádión közvetített műsor segítségével emlékezhettek meg ’56 hőseiről. 

A műsort Nagyné Lukácsi Linda és a 12.e osztály tanulói készítették.

 
 
 
Ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni.
2020
Október
19

 „Ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni.

Szent Pió atya gondolatának hatására vált nemzetközivé az az esemény, amelynek keretében egy millió gyermek imádkozza egy időben a rózsafüzért. A közös imádságtól azt reméljük, hogy a világ megváltozik. Számos múltbéli esemény bizonyítja, hogy a hit és a rózsafüzér imádság ereje határtalan, utóbbi főleg akkor, ha azt az emberek minél nagyobb csoportja imádkozza. 

Az idei évben 3. alkalommal közvetítette a közös imádságot a jászberényi Szent István Rádió és Televízió a Jézus Neve templomból, amelyen a Jászságban működő, az Egri Főegyházmegye fenntartása alá tartozó intézmények diákjai és tanárai vettek részt.

Az október 19-én megrendezésre került eseményen a helyszínen iskolánk 2 hitoktatója és 10 tanulója vett részt, közülük Virág Levente 12.c osztályos tanuló előimádkozóként is aktív szerepet vállalt. Az imádság idején az élő közvetítés segítségével az iskola többi tanulója és tanára (körülbelül 600 diák és 70 oktató) mondta együtt a rózsafüzér imádságot a templombéli hívekkel.

 
 
 
Szoborszentelés
2020
Október
02

Intézményünk életében fontos változás állt be 2020. július 1-én. Nem csak kiváltunk a korábbi, 3 nagy intézményt tömörítő együttesből, hanem a nevünk is megváltozott: Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium lettünk.

Az intézmény a Szent József név felvételével a korábbi Szent Ferenc helyett új védőszentet is választott: Szűz Mária jegyesét, Jézus nevelőapját.

Szent József szobra a kis Jézussal az iskola aulájában kapott helyet, megszentelésére 2020. október 2.-án került sor.

Ebből az alkalomból Dr. Novák István atya, intézményünk lelki vezetője tartott egy rövid beszédet az iskolarádión keresztül, kiemelve, hogy Szent József nevének felvételével Jászberény a szent család oltalma alá került: a város egyik nagy múltú középiskolája a Nagyboldogasszony nevet viseli (Szűz Mária), a ferences templomot Jézusról nevezték el, a volt Liska Jószef Középiskola pedig Szent József nevét vette fel. 

Iskolánk névadójáról itt olvashatnak többet: 

 
<<    <  1  2  3  4  5  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

WACLAW Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-248
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2021 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:

				
				
				
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2021.Április
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Nincs
Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese