Sportban megyei 2. helyezett a Jászberényi Katolikus Középiskola
19
Jan

A Jász - Nagykun - Szolnok Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület minden tanévben eredményességi pontversenyt hirdet, ahol a diákolimpiai versenyeken elért eredmények alapján rangsort készít a megye iskolái között.

A középiskolák versenyében a 2018/19-es tanévben intézményünk (a Nagyboldogasszony gimnáziumi tagozatával elért eredményeit is ideszámítva) a szenzációs 2. helyet szerezte meg a Szolnoki Széchenyi István Gimnázium mögött.

 

Gratulálunk a diákoknak, és az őket felkészítő testnevelő tanároknak!

 
 
 
Konfliktuskezelési bemutató a Liskában
12
Jan

Négy előadásból álló sorozat indult csütörtökön (január 9.-én) iskolánkban konfliktuskezelés és támadás elhárítás témában. Az első képzést Balla Tibor, a Farkasok Játéka Harcművészeti Egyesület elnöke és Zeke Lajos, az intézmény pedagógusa, GOW System instruktor tartotta.

A képes beszámolót az alábbi linken találják: Forrás - szoljon.hu

 
 
 
Eötvös Emlékverseny
10
Jan

Száz éve, 1919. április 8-án hunyt el Eötvös Loránd fizikus, geofizikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, államférfi. Ebből az alkalomból az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a Magyar Geofizikusok Egyesülete és az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet műveltségi versenyt hirdetett középiskolások számára a Báró Eötvös Loránd -emlékév keretein belül.

Eötvös Verseny csapatai

A versenyen négyfős csapatok indulhattak, nagy örömünkre egy iskolából több csapat is nevezhetett. Fizika tanáraink biztatására így a 10.D osztályból három csapat, (1. Mizsei Bettina, Sütő Vanda, Gulácsi Dzsenifer, Kőszegi Noémi; 2. Filep Márk, Száraz Gergő, Kiss Márk, Kiss Ádám; 3. Búzás Dorina, Tóth Csilla, Solti László, Gergi Dorina, a 10.G osztályból egy csapat (Bálint Zsófia, Csáki Brigitta, Dakó Barbara, Molnár Cintia), a 11.D osztályból két csapat (1. Cseh Tímea, Deák Viktória, Farkas Patrícia, Wágner Klaudia; 2. Bugyi Rita, Decsák Viktor, Hornyák Anna, Versényi Virág) vett részt a vetélkedőn.

Eötvös Verseny csapatai

Több szempontból is szokatlan volt számunkra ez a megmérettetés. A verseny két fordulója közül az első több részből állt, ún. témahetekből. A feladatokat online kellett megoldanunk, a felkészülést segítő információk feldolgozására egy-egy hét állt rendelkezésünkre, természettudományi feladatok mellett történelmi és irodalmi kérdések is szerepeltek az egyes témaheteken.  Ezért a felkészülésben segítségünkre voltak nemcsak fizika tanáraink (Kiss Márton és Litkei Ildikó), hanem magyar és történelem tanáraink (Baginé Szalka Eszter és Nagyné Lékó Henrietta) is. Hétről hétre összejöttünk, felosztottuk, megbeszéltük Eötvös munkásságának, életének mozzanatait, majd egy alkalmas, de nehezen kiválasztott időpontban együtt ültünk le a számítógéphez, hogy az online verseny aktuális fordulóját megoldjuk. Majdnem mindig sikerült is. Bár a II. fordulóba egyik csapat sem jutott tovább, de mindannyiunk tudása gyarapodott Eötvös Loránd életének, tudományos munkásságának megismerése által, miközben a korszak történelmi és kulturális életéről is sok új információt  megtudtunk.

 
 
 
Köszönet – Karácsonyi adománygyűjtés
07
Jan

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden adományozónak (osztálynak, diáknak, szülőnek, kollégának), hogy az idei tanévben is segítettek felajánlásaikkal boldogabbá, ünnepibbé varázsolni néhány nehéz sorsú diákunknak és családjaiknak a karácsonyt!

„A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik Isten.” (Zsid 13:16)

 

Kisjuhász Andrea

Az adománygyűjtés szervezője

 
 
 
Konfliktuskezelés és támadáselhárítás
06
Jan

Önvédelmi képzés

Az eseményről cikk is készült: Forrás - szoljon.hu

 
 
 
Karácsonyi üdvözlet
24
Dec

 

„A puha hóban, csillagokban,
az ünnepi foszlós kalácson
láthatatlanul ott a jel,
hogy itt van újra a karácsony.

Mint szomjazónak a pohár víz,
úgy kell mindig e kis melegség,
hisz arra született az ember,
hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokban,
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon, hanem
a szívekben legyen karácsony.”

(Szilágyi Domokos: Karácsony)

 

Karácsony

 

Minden kedves jelenlegi és volt diákunknak, családtagjaiknak, az intézmény jelenlegi és régi dolgozóinak és hozzátartozóiknak, valamint a honlap minden látogatójának áldott, békés, meghitt karácsonyt és boldog, örömökben gazdag, új évet kívánunk!

 

                                                                                                       

                                                       Az intézmény vezetősége

 
<<    <  1  2  3  4  5  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézménye
OM az.: 035844 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Főigazgató: Dr. Novák István | Telefon: (57) 412-248
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: kapcsolat[kukac]liska-szki.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2020 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:

				
				
				
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2020.Június
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Nincs
Kréta Logo