Konfliktuskezelési bemutató a Liskában
2020
Január
12

Négy előadásból álló sorozat indult csütörtökön (január 9.-én) iskolánkban konfliktuskezelés és támadás elhárítás témában. Az első képzést Balla Tibor, a Farkasok Játéka Harcművészeti Egyesület elnöke és Zeke Lajos, az intézmény pedagógusa, GOW System instruktor tartotta.

A képes beszámolót az alábbi linken találják: Forrás - szoljon.hu

 
 
 
Eötvös Emlékverseny
2020
Január
10

Száz éve, 1919. április 8-án hunyt el Eötvös Loránd fizikus, geofizikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, államférfi. Ebből az alkalomból az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a Magyar Geofizikusok Egyesülete és az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet műveltségi versenyt hirdetett középiskolások számára a Báró Eötvös Loránd -emlékév keretein belül.

Eötvös Verseny csapatai

A versenyen négyfős csapatok indulhattak, nagy örömünkre egy iskolából több csapat is nevezhetett. Fizika tanáraink biztatására így a 10.D osztályból három csapat, (1. Mizsei Bettina, Sütő Vanda, Gulácsi Dzsenifer, Kőszegi Noémi; 2. Filep Márk, Száraz Gergő, Kiss Márk, Kiss Ádám; 3. Búzás Dorina, Tóth Csilla, Solti László, Gergi Dorina, a 10.G osztályból egy csapat (Bálint Zsófia, Csáki Brigitta, Dakó Barbara, Molnár Cintia), a 11.D osztályból két csapat (1. Cseh Tímea, Deák Viktória, Farkas Patrícia, Wágner Klaudia; 2. Bugyi Rita, Decsák Viktor, Hornyák Anna, Versényi Virág) vett részt a vetélkedőn.

Eötvös Verseny csapatai

Több szempontból is szokatlan volt számunkra ez a megmérettetés. A verseny két fordulója közül az első több részből állt, ún. témahetekből. A feladatokat online kellett megoldanunk, a felkészülést segítő információk feldolgozására egy-egy hét állt rendelkezésünkre, természettudományi feladatok mellett történelmi és irodalmi kérdések is szerepeltek az egyes témaheteken.  Ezért a felkészülésben segítségünkre voltak nemcsak fizika tanáraink (Kiss Márton és Litkei Ildikó), hanem magyar és történelem tanáraink (Baginé Szalka Eszter és Nagyné Lékó Henrietta) is. Hétről hétre összejöttünk, felosztottuk, megbeszéltük Eötvös munkásságának, életének mozzanatait, majd egy alkalmas, de nehezen kiválasztott időpontban együtt ültünk le a számítógéphez, hogy az online verseny aktuális fordulóját megoldjuk. Majdnem mindig sikerült is. Bár a II. fordulóba egyik csapat sem jutott tovább, de mindannyiunk tudása gyarapodott Eötvös Loránd életének, tudományos munkásságának megismerése által, miközben a korszak történelmi és kulturális életéről is sok új információt  megtudtunk.

 
 
 
Köszönet – Karácsonyi adománygyűjtés
2020
Január
07

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden adományozónak (osztálynak, diáknak, szülőnek, kollégának), hogy az idei tanévben is segítettek felajánlásaikkal boldogabbá, ünnepibbé varázsolni néhány nehéz sorsú diákunknak és családjaiknak a karácsonyt!

„A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik Isten.” (Zsid 13:16)

 

Kisjuhász Andrea

Az adománygyűjtés szervezője

 
 
 
Konfliktuskezelés és támadáselhárítás
2020
Január
06

Önvédelmi képzés

Az eseményről cikk is készült: Forrás - szoljon.hu

 
 
 
Karácsonyi üdvözlet
2019
December
24

 

„A puha hóban, csillagokban,
az ünnepi foszlós kalácson
láthatatlanul ott a jel,
hogy itt van újra a karácsony.

Mint szomjazónak a pohár víz,
úgy kell mindig e kis melegség,
hisz arra született az ember,
hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokban,
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon, hanem
a szívekben legyen karácsony.”

(Szilágyi Domokos: Karácsony)

 

Karácsony

 

Minden kedves jelenlegi és volt diákunknak, családtagjaiknak, az intézmény jelenlegi és régi dolgozóinak és hozzátartozóiknak, valamint a honlap minden látogatójának áldott, békés, meghitt karácsonyt és boldog, örömökben gazdag, új évet kívánunk!

 

                                                                                                       

                                                       Az intézmény vezetősége

 
 
 
Közös karácsonyvárás
2019
December
23

Iskolánk karácsonyi ünnepségét december 20-án a Barátok templomában tartottuk. Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy a karácsony előtti utolsó tanítási napon a szépen feldíszített templomban közösen ünneplünk. A jászolba születő kis Jézust gyűltünk össze ez alkalommal is együtt köszönteni.

 

Köszöntő beszédében dr. Novák István főigazgató atya hívta fel az ünnep igazi értelmére a figyelmet. Hangsúlyozta, milyen fontos a szeretetkapcsolatok, barátságok, családi kapcsok erősítése az ünnep során. Hirdette, hogy a Biblia, a világ legolvasottabb könyve című egyfordulós országos levelező versenyen iskolánk 10. e osztályos csapata (Andriska Kinga, Birgés Enikő, Kassa Barbara, Molnár Nikolett Viktória) 1. helyezést ért el.

Az ünnepség második felében az Élővé tettél című színdarabot mutatta be a több osztály tanulóiból alakult színjátszó közösség. Lukács Levente, az esemény narrátora kiemelte, hogy a karácsony igazi arcát Assisi Szent Ferenc, iskolánk védőszentje fedezte fel számunkra. A ferences templomokban ma is különösen szépek a szentestére felállított betlehemek.

Történt az itáliai Greccióban, hogy Szent Ferenc 1223-ban arra kérte egy barátját, hogy rendezzen be egy barlangot, készítsen jászolt, hozzon szalmát, szamarat és ökröt, és értesítse a pásztorokat, így alkalmi színészekkel felelevenítették a szent éjszaka eseményeit.

A messze földről érkező zarándokok egyike Ferenc gyönyörű beszéde után azt észlelte, hogy a jászolba fektetett baba megelevenedik, az istengyermek valóban ott van az imádkozó sokaság között. A betlehemállítás szokása azóta világszerte részévé vált a templomok és a közterek karácsonyi programjainak.

A történet eljátszása segített az egykori események átélésében, és talán hozzásegítette a közönséget, hogy mindenki szívében elkészüljön a jászol, amelybe minden karácsonykor beleszülethet az isteni kisded, aki hajléktalanul, nincstelenül jött a világra, magára véve minden emberi fájdalmat, nélkülözést, vagyis eggyé lett velünk e szent éjszakán.

Karácsonyi Ünnepség

A főszerepekben: Banya Jázmin, Bolla Mónika, Gerőcs Diána, Süket Evelin (9. e); Buda Dániel, Czeglédi Máté, Mihályi Bence, Sőreg Zsolt (10. b); Ákos Szilvia, Molnár Nikolett Viktória, Szikszai Mirjam, Szecskó Letícia, Tóth Alexandra (10. e); Langmár Milán (11. a); Baranyi Diána, Visnyei Mercédesz (11. b); Gulyás Dániel, Fajka Ádám, Hájas Gábor, Turbucz László (12. b). Technika: Szabó Roland (10. a); Csontos Ádám (5/13. b); Balázs Dániel tanár úr.

A hangbejátszásokhoz Ágó Attila, Balázs Dániel és Csókási Zsolt tanár urak adták hangjukat a prófétáknak.

Karácsonyi ÜnnepségKarácsonyi ÜnnepségKarácsonyi Ünnepség

A színdarabot betanította Taczman Mária tanárnő, a jelmezek, a kellékek kialakításában, kiválasztásában Taczman Andrásné tanárnő segített.

A Mennyből az angyal című ének közös eléneklése után iskolánk tanulói szaloncukrot kaptak, melyet az osztályok képviselői vehettek át annál a fánál, mely iskolánk díszeiben pompázik a templomban. Iskolánk tanulói a Barátok templomának ünnepi díszbe öltöztetésében tevékenyen részt vettek. A rászoruló tanulók karácsonyát az egész december hónapban folyó jótékonysági gyűjtéssel segítettük.

 

Áldott, békés karácsonyt kívánunk minden jelenlegi és volt tanulónknak, kollégánknak és családjaiknak!

 

 
<<    <  2  3  4  5  6  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-248
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2020 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:

				
				
				
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2020.Szeptember
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Nincs