Karácsonyi üdvözlet
2019
December
24

 

„A puha hóban, csillagokban,
az ünnepi foszlós kalácson
láthatatlanul ott a jel,
hogy itt van újra a karácsony.

Mint szomjazónak a pohár víz,
úgy kell mindig e kis melegség,
hisz arra született az ember,
hogy szeressen és szeressék.

S hogy ne a hóban, csillagokban,
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon, hanem
a szívekben legyen karácsony.”

(Szilágyi Domokos: Karácsony)

 

Karácsony

 

Minden kedves jelenlegi és volt diákunknak, családtagjaiknak, az intézmény jelenlegi és régi dolgozóinak és hozzátartozóiknak, valamint a honlap minden látogatójának áldott, békés, meghitt karácsonyt és boldog, örömökben gazdag, új évet kívánunk!

 

                                                                                                       

                                                       Az intézmény vezetősége

 
 
 
Közös karácsonyvárás
2019
December
23

Iskolánk karácsonyi ünnepségét december 20-án a Barátok templomában tartottuk. Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy a karácsony előtti utolsó tanítási napon a szépen feldíszített templomban közösen ünneplünk. A jászolba születő kis Jézust gyűltünk össze ez alkalommal is együtt köszönteni.

 

Köszöntő beszédében dr. Novák István főigazgató atya hívta fel az ünnep igazi értelmére a figyelmet. Hangsúlyozta, milyen fontos a szeretetkapcsolatok, barátságok, családi kapcsok erősítése az ünnep során. Hirdette, hogy a Biblia, a világ legolvasottabb könyve című egyfordulós országos levelező versenyen iskolánk 10. e osztályos csapata (Andriska Kinga, Birgés Enikő, Kassa Barbara, Molnár Nikolett Viktória) 1. helyezést ért el.

Az ünnepség második felében az Élővé tettél című színdarabot mutatta be a több osztály tanulóiból alakult színjátszó közösség. Lukács Levente, az esemény narrátora kiemelte, hogy a karácsony igazi arcát Assisi Szent Ferenc, iskolánk védőszentje fedezte fel számunkra. A ferences templomokban ma is különösen szépek a szentestére felállított betlehemek.

Történt az itáliai Greccióban, hogy Szent Ferenc 1223-ban arra kérte egy barátját, hogy rendezzen be egy barlangot, készítsen jászolt, hozzon szalmát, szamarat és ökröt, és értesítse a pásztorokat, így alkalmi színészekkel felelevenítették a szent éjszaka eseményeit.

A messze földről érkező zarándokok egyike Ferenc gyönyörű beszéde után azt észlelte, hogy a jászolba fektetett baba megelevenedik, az istengyermek valóban ott van az imádkozó sokaság között. A betlehemállítás szokása azóta világszerte részévé vált a templomok és a közterek karácsonyi programjainak.

A történet eljátszása segített az egykori események átélésében, és talán hozzásegítette a közönséget, hogy mindenki szívében elkészüljön a jászol, amelybe minden karácsonykor beleszülethet az isteni kisded, aki hajléktalanul, nincstelenül jött a világra, magára véve minden emberi fájdalmat, nélkülözést, vagyis eggyé lett velünk e szent éjszakán.

Karácsonyi Ünnepség

A főszerepekben: Banya Jázmin, Bolla Mónika, Gerőcs Diána, Süket Evelin (9. e); Buda Dániel, Czeglédi Máté, Mihályi Bence, Sőreg Zsolt (10. b); Ákos Szilvia, Molnár Nikolett Viktória, Szikszai Mirjam, Szecskó Letícia, Tóth Alexandra (10. e); Langmár Milán (11. a); Baranyi Diána, Visnyei Mercédesz (11. b); Gulyás Dániel, Fajka Ádám, Hájas Gábor, Turbucz László (12. b). Technika: Szabó Roland (10. a); Csontos Ádám (5/13. b); Balázs Dániel tanár úr.

A hangbejátszásokhoz Ágó Attila, Balázs Dániel és Csókási Zsolt tanár urak adták hangjukat a prófétáknak.

Karácsonyi ÜnnepségKarácsonyi ÜnnepségKarácsonyi Ünnepség

A színdarabot betanította Taczman Mária tanárnő, a jelmezek, a kellékek kialakításában, kiválasztásában Taczman Andrásné tanárnő segített.

A Mennyből az angyal című ének közös eléneklése után iskolánk tanulói szaloncukrot kaptak, melyet az osztályok képviselői vehettek át annál a fánál, mely iskolánk díszeiben pompázik a templomban. Iskolánk tanulói a Barátok templomának ünnepi díszbe öltöztetésében tevékenyen részt vettek. A rászoruló tanulók karácsonyát az egész december hónapban folyó jótékonysági gyűjtéssel segítettük.

 

Áldott, békés karácsonyt kívánunk minden jelenlegi és volt tanulónknak, kollégánknak és családjaiknak!

 

 
 
 
Adventi vetélkedő
2019
December
19

„A karácsony a szeretet, és ádvent a várakozás megszentelése. Az a gyerek, aki az első hóesésre vár - jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki hazakészül, már készülődésében otthon van.” (Pilinszky János)

Nyertes csapat

Pilinszky idézett gondolatai jegyében a Liska kollégiumi nagyterme adott otthont 2019. december 18-án délután a hagyományos adventi vetélkedőnek, melyben liskás és nagyboldogos tanulók mérethették meg magukat. A diákoknak mozgósítaniuk kellett a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó ismereteik mellett a megfigyelőképességüket, zenei tudásukat vagy épp kreativitásukat. A változatos és könnyed hangvételű feladatok a vidám együttlét mellett az ünnepekre való felkészülést is segítették. A vetélkedőt végül a 12. e osztályos tanulók csapata nyerte, második helyen a 11. d osztály diákjai végeztek, a dobogó képzeletbeli harmadik fokára pedig a székhelyintézmény 11. a osztályos csapata állhatott.

VetélkedőVetélkedő

VetélkedőVetélkedőVetélkedő

 

 
 
 
VI. IT Essentials országos informatikai szakmai verseny
2019
December
16

Iskolánk idén is részt vett az IT Services Hungary által szervezett informatikai szakmai versenyen.

A verseny két fordulóból állt, az elsőben egy 50 kérdésből álló tesztet kellett kitölteni az iskolában, amelyen 324 tanuló mérettette meg magát. A döntőbe a legjobb 13 helyezett jutott, Demény Zoltán a 11., Sörös István a 3. legjobb eredménnyel.

A döntőre 2019.12.06-án a BMSZC egyik tagiskolájában, a Verebély László Szakközépiskolában került sor, és 3 részből állt. Először egy hardver- és szoftverismereti elemeket tartalmazó feladatsort kellett végigcsinálniuk a versenyzőknek (számítógép összeszerelése, szoftverek telepítése, stb.), amelyre 3 órájuk volt. Ezt követően egy 20 perces, 25 kérdésből álló tesztet töltöttek ki, hasonlóan az első fordulóhoz. Végül egy 45 perces, Cisco Packet Tracer hálózati környezetben kellett számot adniuk a tudásukról.

Végül a 4 órai eredményhirdetésen Sörös István a 3., Demény Zoltán a 8. helyezésért járó jutalmat vehette át.

IT_Eredmény

Sörös István Demény Zoltán
Sörös István Demény Zoltán

 

 
 
 
Advent Bécsben
2019
December
13

Régi iskolai hagyomány, hogy intézményünk diákjai advent idején Bécsbe látogatnak. A program mindig nagy népszerűségnek örvend, hiszen a kirándulás a csokoládégyár megtekintésével kezdődik, ahol mindenki annyi finomságot ehet, amennyit csak bír. A következő úti cél Ausztria fővárosa és az ottani adventi vásár, ahol hosszabb időt tölt el a csapat, hogy minél jobban kiélvezhesse a karácsonyi vásár hangulatát.

Az idei tanévben is két turnusban vettek részt iskolánk diákjai ezen a programon (összesen közel 100-an)  Pólyáné Balla Julianna vezetésével.

Diákjaink ilyennek látták a bécsi adventi vásárt:

Bécsi Advent

Bécsi kirándulásBécsi kirándulás

Bécsi kirándulásBécsi kirándulás

Bécsi Advent

 
 
 
Újabb sportsiker
2019
December
13

A megyei röplabda VI-os korcsoport leány döntőjébe négy csapat jutott be. Az eseményt a  Jászberényi Nagyboldogasszony Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola, Középiskola és Kollégium  tornacsarnokában rendezték meg.

Lányaink egyenletes teljesítményt nyújtva meneteltek előre, és a döntőben a Lehel Vezér Gimnázium csapatát múlták felül 3:0 arányban, ezzel bejutottak az országos elődöntőbe.

A csapat tagjai: Mizsei Leila, Faragó Fanni, Farkas Fatime, Sándor Gabriella, Juhász Viktória, Tóth Klaudia, Imre Eszter, Csabai Szonja, Simon Sára és Lagzi-Kovács Maja.

Röplabda

Gratulálunk a csapatnak, és felkészítő tanáruknak, Litkei Gábornak!

 
<<    <  3  4  5  6  7  >    >>

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium
OM az.: 910003 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Igazgató: Halász Péter | Telefon: (57) 412-248
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: iskola[kukac]sztj-tech.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2020 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:
	2020 Október 20 (Kedd)
2020 Október 21 (Szerda)
2020 Október 22 (Csütörtök)
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2020.Október
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Nincs
Human szolgaltatasok fejlesztese
Human szolgaltatasok fejlesztese