Erasmus

Iskolánk az Erasmus + programban


Iskolánk 2018-ban pályázatot nyújtott be a Tempus Közalapítvány Erasmus+ programjára „Hand to hand with CLIL” címmel, amelyet az alapítvány támogatásra alkalmasnak ítélt. 
A sikeresen megnyert pályázatban 6 ország dolgozik együtt: Lengyelország, Bulgária, Románia, Szlovénia, Olaszország és Magyarország. A közös munka témája a CLIL módszer megismerése, amely a kéttannyelvű oktatáshoz hasonlít. A hangsúlyt az informatika és a természettudományos tantárgyak angol nyelven történő tanítására fektetjük.

Erasmus
A két éven tartó pályázat során iskolánk 20 diákja vesz részt. A program fontos eleme a valamennyi országban szervezett egy hétig tartó projekttalálkozó és ezáltal a partnerek fiataljai jobban megismerjék társaikat, egymás kultúráját, szokásait és lehetőségük nyíljon tapasztalatok cseréjére a megjelölt projekttémában.

Erasmus
2018. december elején az iskolánk szervezte, meg az első projekttalálkozót amely nagyon jól sikerült. A diákok családoknál laktak, a közös nyelv az angol volt, amely nagyszerű lehetőséget teremtett a kommunikáció gyakorlására. Az egy hét alatt rengeteg programot szerveztünk a vendégeinknek. Az iskolai tanulás és a diákok által létrehozott bemutatók és előadások mellett alkalmunk nyílt kirándulni is.

Megtekintettük Budapest fő nevezetességeit, a csodák palotájában interaktív angol nyelvű előadáson is részt vettünk

.Erasmus

 A jászberényi állatkerti látogatás során látványetetések, állatbemutatók, az egyedülálló pingvinséta, mind nagyszerű  élményt nyújtottak mindnyájunknak. Ezenkívül néptáncot tanultunk, az Ősi mesterséget, a kosárfonás tudományát is elsajátítottuk.

Erasmus
Izgatottan várjuk az előttünk álló feladatokat és a külföldi projekttalálkozókat. Júniusban vár minket a csodálatos Bulgária.
Erasmus

 

Erasmus

 

Erasmus

 

Erasmus

 

Erasmus

Hand to Hand with CLIL - Lengyelországi továbbképzés

2018-ban intézményünk öt másik ország (Szlovénia, Olaszország, Románia, Bulgária, Lengyelország) intézményeivel közösen támogatást nyert Erasmus+ partnerségi pályázatra. A projekt lényege, hogy a hat ország intézményének fiataljai, és az őket tanító tanárok folyamatos munka és egymás intézményeinek meglátogatása során fejlesszék idegen nyelvi (ez esetben angol nyelvi) készségeiket, együtt dolgozzanak különböző feladatokon (például kérdőívek szerkesztése, értékelése), és elmélyítsék emberi kapcsolataikat.
A pályázat keretében 2019. március 18. és 22. között iskolánk három tanára Lengyelországba látogatott, és találkozott a többi ország tanáraival. Az idő nagy részét szakmai továbbképzéssel, és az előttük álló feladatok megbeszélésével töltötték. Meglátogatták a helyi középiskolát, és betekintést nyerhettek az ottani oktatási rendszerbe, amely éppen nagy átalakítás előtt áll, megnézhették az ottani tantermek felszereltségét, és megtapasztalhatták, hogy a lengyel tanulók nagy része probléma nélkül használja az angol nyelvet, akár matematika órán is.
Kollégáink egy napot töltöttek egy kéttannyelvű középiskolában, órákat látogattak (pl. történelem, földrajz, matematika, kultúra és művészet órákat), majd egy kötetlen beszélgetés keretében megvitatták a tapasztalataikat a helyi tanerővel. A látogatás során tanáraink megtapasztalhatták, hogy mennyi pozitív hozadéka van, ha az órán interaktív eszközöket lehet használni.

Erasmus


A lengyel pályázatíró és projektkoordinátor kolléga két napos továbbképzést is szervezett a résztvevők számára, melynek során intézményünk tanárai betekintést nyerhettek abba, hogyan lehet közismereti tantárgyakat idegen nyelven hatékonyan oktatni. Tanáraink erre a két napra maguk is diákokká váltak, és aktívan vettek részt a játékos, vicces, vagy éppen nagyon is komoly feladatokban. 

Erasmus


A maradék időben kollégáink ellátogattak Auschwitzba, illetve megtekintették a közeli Krakkó városát. 
Összességében tanáraink öt tartalmas napot töltöttek Lengyelországban, élményekkel, tudással, megvalósítandó feladatokkal (tanulói kérdőívek szerkesztése, óravázlat készítése), és tervekkel tértek haza. 
A program következő állomása Bulgária, ahová intézményünk két tanára mellett négy diák is elutazik majd.

Erasmus

Antalné Mizsei Annamária
koordinátor-tanár

 

Támogatóink:

NKA Logo ECDL Logo DEXAM Logo ECL Logo WACLAW Logo

Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézménye
OM az.: 035844 | 5100 Jászberény, Rákóczi út 13-15.
Főigazgató: Dr. Novák István | Telefon: (57) 412-248
Felnőttképzési engedélyszám: E000981/2014
E-mail: kapcsolat@liska-szki.hu

Kereszt

© Copyright | Minden jog fenntartva! 2019-2020 | Az oldal készítőiért kattints ide!

Ebédbefizetés logo
Következő ebédbefizetés időpontja:
	2020 Január 29 (Szerda)
2020 Január 30 (Csütörtök)
2020 Január 31 (Péntek)
Tájékoztató!
Normatív étkezés igénylőlap:
Naptár Logo
2020.Január
>
HKSZECPSZOV

A hét eseményei:

Szerda
  • Ebédbefizetés
  • Csütörtök
  • Ebédbefizetés
  • Péntek
  • Ebédbefizetés